VIJESTI / KARLOVAC

NEMA OPTIMIZMA

Vlasnik "Centrala" najavio da ne namjerava privesti taj objekt svrsi i traži novog ulagača - grad će im biti na usluzi

Vlasnik

Vlasnik Hotela "Central" je jasno dao do znanja da ne namjerava privesti taj objekt svrsi, dapače traži ulagača. Svakome tko želi tamo ulagati ćemo biti na raspolaganju – rekao je u utorak gradonačelnik Karlovca Damir Mandić iz Hrvatske demokratske zajednice odgovarajući na pitanje Predraga Pavlačića iz Hrvatske seljačke stranke za sjednice Gradskog vijeća Karlovca.

Gradonačelnik je nastavio da je Grad pomagao oslobađanjem od plaćanja komunalne naknade i da će najveći izazov u tom dijelu Zvijezde biti s Velikom vojarnom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Imamo obnovljenu zgradu ambulante, pri kraju je obnova Oružane, obnavlja se zgrada Gradskog muzeja Karlovac s novim izložbenim postavom, obnavlja se i mala zgrada gradske uprave, Državni inspektorat je uklonio šest zanemarenih zgrada u Zvijezdi... Dakle, postoji intenzitet obnove i stavljanja u namjenu objekata u javnom vlasništvu i nadam se iskoraku glede privatnih ulaganja. Gradski proračun će trebati utoliko preuzeti veći dio tereta. Do sada je to činio financiranjem po programu spomeničke rente, no ubuduće će trebati izdvajati veće iznose – rekao je Mandić.

Dodao je da se nada privatnim ulaganjima nakon obnove infrastrukture.


- Nisam optimist. Ne vjerujem da će netko uložiti u "Central" očekujući da mu se kroz desetak godina vrati ulaganje. Kanalizacija u Haulikovoj je bila propala i s takvom se niti u "Centralu" niti u Velikoj vojarni ne bi moglo raditi – naveo je Mandić.

Hotel "Central" je kupio hotelijer Jozo Kalem dok je gradonačelnik bio Damir Jelić.

Izdvojeno


Reci što misliš!