VIJESTI / KARLOVAC

UPOZORENJE POLICIJE

Večeras počinju karlovački Dani piva, posebno se pripremila i policija! Na snazi posebna regulacija prometa, pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača

Večeras počinju karlovački Dani piva, posebno se pripremila i policija! Na snazi posebna regulacija prometa, pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača
foto ilustracija

Upozoravaju građane na moguće oblike kriminaliteta i činjenja prekršaja te na rizična i neprihvatljiva ponašanja.

Danas počinju tradicionalni karlovački Dani piva pa se očekuju i prometne gužve. U policiji napominju da će tako da do 3. rujna, do završetka manifestacije svakodnevno od 16 do 24 sata biti posebna regulacija prometa na prometnicama u blizini događanja. 

Osim za vozila organizacije, dostave, održavanja manifestacije i stanara zatvaraju se sljedeće gradske prometnice:
 
- Ulica kralja Tomislava - od raskrižja s Ulicom Ivana Zajca do raskrižja s Ulicom Đuke Bencetića
- Ulica Đuke Bencetića (od raskrižja s Ulicom kralja Tomislava do raskrižja s ulicom Matije Gambona)
- Ulica Matije Gambona postaje dvosmjerna za potrebe stanara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve sudionike u prometu, i vozače i pješake iz policije pozivaju na poštivanje prometnih propisa i oprez prilikom sudjelovanja u prometu. 

- Kako bi građani tijekom ovih dana izbjegli mogućnost da postanu žrtve kaznenih djela krađa preporučujemo da svoja vozila ne ostavljaju na mračnom ili pustom mjestu, vozila mogu parkirati na predviđenim parkiralištima od organizatora, zatim obavezno zaključavaju i zatvaraju prozore na njima te vrijedne predmete ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilu, kažu još u policiji.

Upozoravaju građane na moguće oblike kriminaliteta i činjenja prekršaja te na rizična i neprihvatljiva ponašanja.


- Podsjećamo mlade i njihove roditelje na Odluku o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim površinama grada Karlovca. Ujedno ukazujemo i na zabranu noćnih izlazaka djeci mlađoj od 16 godina u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, koje je opisano u čl. 93. Obiteljskog zakona, navode.

Policijski službenici će tijekom trajanja manifestacije provoditi pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača stoga vozače upozoravaju da ne upravljaju vozilima ukoliko su pod utjecajem alkohola te da se pridržavaju svih ostalih propisa i zakona.

Izdvojeno


Reci što misliš!