VIJESTI / KARLOVAC

RADOVI U TIJEKU

Do kraja godine veći dio Radićeve ulice bit će popločen, dobit će rasvjetu i urbanu opremu! Evo kako će u starom dijelu izgledati terase kafića

Do kraja godine veći dio Radićeve ulice bit će popločen, dobit će rasvjetu i urbanu opremu! Evo kako će u starom dijelu izgledati terase kafića

Od križanja Haulikove do Kukuljevićeve neće se ove godine postavljati ploče jer će se tim dijelom i dalje voziti teški teret pa se neće stavljati da se ploče ne oštete.

Veći dio Radićeve ulice trebao bi biti popločen već do kraja ove godine, a taj dio će dobiti i rasvjetu te urbanu opremu tako da ćemo, ako se ostvari plan karlovačke gradske uprave, u Novu godinu ući s potpuno novom vizurom "žile kucavice" povijesne Zvijezde.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća pročelnica Ana Hranilović Trubić ustvrdila je da radovi u Radićevoj idu prema planu, da su pri kraju izvedbe "podzemnih instalacija" - vode, kanalizacije, DTK instalacija i prikljucima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-  Završna obrada je popločavanje, a plan je da Radićeva do kraja godine bude popločena od Korza do križanja s Haulikovom ulicom, kazala je pročelnica.

Dodaje da će u prvom sloju asfalta do tada biti i dio od križanja s Kukuljevićevom ulicom do Kurelčeve ulice.


- Od križanja Haulikove do Kukuljevićeve neće se ove godine postavljati ploče jer će se tim dijelom i dalje voziti teški teret pa se neće stavljati da se ploče ne oštete. Bit će završene bočne ulice, Tijesna, Tomislavova i Mažuranićeva, i prvi sloj asfalta u Banjavčićevoj od Križanićeve do Štrossmayerovog trga, rekla je pročelnica.

To zanima mnoge ugostitelje ali i sve Karlovčane koji vole uživati na terasama kafića u centru grada rekao je pročelnik Dario Greb.

FOTO GALERIJA

Kaže da je Grad Karlovac naručio, pripremio i izradio elaborat i tu su opisani tehnički elementi koji trebaju biti za postavu mobilijara kafića. On obuhvaća stolice, suncobrane i tende oblikom i dimenzijama i svi će imati jednoobrazni mobilijar.

- U elaboratu su detalji, podesti nisu predviđeni za postavljanje na opločnike, dok ćemo detalje kroz idućih desetak dana prezentirati ugostiteljima.  Morali smo se voditi pravilima, Zvijezda je i pod Ministarstvom kulture pa su i konzervatori tu imali riječ, a imamo i Odluku o komunalnom redu koju smo morali akceptirati pri izradi elaborata. 

Dodao je da su predviđene tirkizno plave tende pravokutnog oblika u Radićevoj, a u bočnim ulicama bit će bež boje. 

Izdvojeno


Reci što misliš!