VIJESTI / KARLOVAC

BILO JE I VRIJEME

Ide li konačno u uređenje karlovačke "zone sumraka"? Pročelnica Ana Hranilović Trubić: Hrvatske ceste raspisale su javnu nabavu za Ulicu Luščić

Ide li konačno u uređenje karlovačke
foto ilustracija - arhiva KAportala

Gdje je zapelo s uređenjem ove vrlo frekventne gradske ulice ali i samog "famoznog" gradskog prstena pitao je na sjednici Gradskog vijeća vijećnik Možemo! Dobriša Adamec

Dugi niz godina slušamo o konačnom uređenju Ulice Luščić, svojevrsne "zone sumraka" u kojoj nema javne rasvjete ni nogostupa, pa je ionako uska cesta prilično opasna za prometovanje posebno po pješake i bicikliste.  

Gdje je zapelo s uređenjem ove vrlo frekventne gradske ulice ali i samog "famoznog" gradskog prstena pitao je na sjednici Gradskog vijeća vijećnik Možemo! Dobriša Adamec koji ju je čak nazvao i "rak ranom" Luščića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Godine prolaze, cesta je u mraku bez nogostupa i nesigurna za prolaznike. Obična cesta a godinama nismo mogli dobiti da se obnovi, rekli ste da će biti 2023. i nastavljena 2024. Građevinska dozvola je izdana, gradilište otvoreno, u proračunu su sredstva ali radovi nisu počeli, rekao je Adamec i uputio pitanje gradskoj pročelnici Ani Hranilović Trubić.

Međutim, Adamec je gledao dokumentaciju za krivu cestu, iako je pitanje što je zapelo s ovom itekako aktualno i na mjestu. 


- Ulica Luščić je u u nadležnosti Hrvatskih cesta, a ovo što ste gledali nije ta cesta. U našoj nadležnosti je prometnica kroz vojarnu koja će ići od Šestićeva do nove škole i vrtića. Za to je dobivena građevinska dozvola i za to će biti otvorena javna nabava i to je sastavni dio projekta, rekla je pročelnica.

Međutim, čuli smo i dobru vijest da je kod Hrvatskih cesta konačno Ulica Luščić čini se ipak došla na red. Pročelnica je napomenula da je za nju raspisana javna nabava i čeka se izvođač. Kad će krenuti i rekonstrukcija, valjda ćemo vidjeti uskoro. 

Izdvojeno


Reci što misliš!