VIJESTI / KARLOVAC

najava albuma

Etno grupa DUNIJE koju čine tri dame objavila spot za pjesmu "Čula jesam" - sniman je u Karlovcu, a na njemu je radio poznati Karlovčanin (VIDEO)

Etno grupa DUNIJE koju čine tri dame objavila spot za pjesmu

Producent je Karlovčanin Silvio Bočić

U Karlovcu je sniman upravo objavljen video-spot "Čula jesam" grupe DUNIJE koju čine Dunja Knebl, Nina Romić i Jelena Galić, a zvuk je kreiran uz pomoć producenta Silvija Bočića iz Karlovca, četverostrukog dobitnika nagrade Porin, izvijestili su u petak iz izdavačke kuće Menart.

Objašnjeno je da tri pjevačice čine supergrupu na hrvatskoj etno/world music sceni, a da su im "bitne karakteristike rada i onoga što ih opisuje ženski element i energija" te da su se udružile ne bi li "svojim glasovima i instrumentima udahnule emocije i novu energiju u interpretiranju slabo poznatih i zaboravljenih tradicijskih pjesama iz prebogate hrvatske baštine".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pjesma i video-spot "Čula jesam" je singl albuma "Bilo je sada".

- Kod stvaranja prvog albuma pod nazivom nisu planirale niti unaprijed razmišljale o zvuku, kao ni o konačnom rezultatu, nego su u interpretaciju svake pojedine pjesme dodale dio sebe, kako bi “ženske priče” iz prošlosti zvučale prikazale i dalje aktualnima – poručeno je iz Menarta.


Nastavljeno je da je namjera "pronaći put do novog kruga slušatelja, podsjetiti na kulturološke korijene i uklanjanje žanrovske barijere".

- Nastoje unatoč svojim međusobnim razlikama združenim energijama i pristupima u reinterpretaciji ženskih pjesama iz prošlosti privući slušatelje ne samo da slušaju nego i da čuju i osjete svu ljepotu naše glazbene tradicije – dodali su iz Menarta.

Video je režirao Dinko Doring, a album s 14 pjesama se očekuje u drugoj polovici listopada.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!