VIJESTI / KARLOVAC

RIJEKE BUJAJU

Rijeke rastu! Vodostaj Kupe u 9 sati narastao na 768 centimetara i dalje brzo raste! Na snagu stupile izvanredne mjere obrane od poplave za Karlovac

Rijeke rastu! Vodostaj Kupe u 9 sati narastao na 768 centimetara i dalje brzo raste! Na snagu stupile izvanredne mjere obrane od poplave za Karlovac

Brzo raste i rijeka Korana koja je sada na 720 centimetara i tu su još na snazi redovne mjere obrane od poplave.

Rijeka Kupa u Karlovcu je jutros u 9 sati dosegnula 768 centimetara i na snagu su stupile izvanredne mjere obrane od poplave. Tijekom noći tendencija rasta je bila veća od 10 centimetara na sat, a za očekivati je da će Kupa i narednih sati brzo rasti. U zadnjih sat vremena je narasla za dodatnih 7 cm.

Brzo raste i rijeka Korana koja je sada na 720 centimetara i tu su na snazi redovne mjere obrane od poplave no uskoro bi mogla ući u izvanredne mjere. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jučer je na sastanku u gradskom Stožeru Civilne zaštite generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao da svi modeli govore da će vodostaj Kupe u Karlovcu biti iznad 800 centimetara te da će se nastojati minimalizirati sve moguće štete.

FOTO GALERIJA...


Kao što je i predvidio jutros su na snagu stupile izvanredne mjere obrane od poplave. Podijeljeno je oko 10.000 vreća, još 20.000 je napunjeno, a na terenu je i 12 crpki.

- Zbog vode na kolniku za promet je zatvorena prometnica u Brodarcima, uz Kupu (MO Velika Jelsa) i  Selcu (spoj Banije i DC 36), javljaju iz gradskog Stožera dok HAK navodi da je zatvorena i Državna cesta Ozalj - Kamanje i Jurovski Brod - Donji Bukovac.

Gradonačelnik Damir Mandić sinoć je za RTL rekao da na 650 centimetara Kupa već dolazi do ceste u Koritinji i da će stanovnicima biti otežano prometovanje, kao i u naseljima Selce i Gradac.

- Očekujemo da ćemo ujutro točno znati hoće li to ići jako iznad 800 ili ostati tu negdje, rekao je Mandić.

Pogledajte VIDEO...

Izdvojeno


Reci što misliš!