VIJESTI / KARLOVAC

PROTIV ZAKIDANJA LJUDSKIH PRAVA

Karlovački molitelji danas na Strossmayerovom trgu ponovo imali društvo! FeministiKA: Dok svojim idejama zagađuju naš grad, i mi ćemo prosvjedovati

Karlovački molitelji danas na Strossmayerovom trgu ponovo imali društvo! FeministiKA:  Dok svojim idejama zagađuju naš grad, i mi ćemo prosvjedovati

Jedni pumpaju vodu iz svog dnevnog boravka, drugi na tuđem grobu kleče protiv svojih majki, kćeri i unuka.

Prve subote u listopadu ponovo su na scenu stupili molitelji kako ih protuprosvjednici nazivaju "klečavci". U Karlovcu od prije dva mjeseca imaju i protuprosvjednike okupljene u inicijativi FeministiKA, a koji su i danas bili na Strossmayerovom trgu i ometali ih. 

Priopćenje Inicijative prenosimo u cijelosti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Danas se grupa građanki i građana grada Karlovca sakupila na Trgu Josipa Jurja Strossmayera kako bi prosvjedovala protiv klečavaca - grupice radikalnih sredovječnih muškaraca koji kao cilj imaju ukidanje prava žena, prisiljavanje muškaraca na odlazak u rat te brisanje kvir ljudi iz javnog prostora. Prosvjednice su držale transparent "molitvu u crkvu, fašizam u povijest" te skandirale "ne znači ne" i "moje tijelo, moj izbor". Prosvjednice su također recitirale vlastitu molitvu, održale govor te bubnjale.

Karlovac - grad u kojem se podrazumijeva da je otvoren za sve osim za nasilnike, kako je gradonačelnik Mandić izjavio pred nekoliko dana, u priopćenju u kojem se pravda zašto je jedini gradonačelnik koji ove godine nije podržao Povorku ponosa u svom gradu, a ni osudio nasilje koje kvir zajednica trpi. Karlovac, periodički i tradicionalno - grad poplava.


Kuće naših susjeda, kolega i prijatelja pune su vode, a u središtu grada moli se - za pokornost žena, ratovanje protiv naše obitelji druge nacionalnosti i ukalupljivanje u izmišljenu viziju tradicionalne obitelji. Jedni pumpaju vodu iz svog dnevnog boravka, drugi na tuđem grobu kleče protiv svojih majki, kćeri i unuka.  Dok svojim idejama zagađuju naš grad, i mi ćemo prosvjedovati. Stojimo ponosno i čvrsto - za svijet bez naređivanja, za Karlovac - u kojem jedni drugima pomažemo, u kojem štitimo svoje slobode, u kojem se branimo, kako od nabujale rijeke, tako i od putnika kroz vrijeme koji žele ponovno srednji vijek, kažu u Inicijativi.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!