VIJESTI / KARLOVAC

CIVILNO DRUŠTVO

Karlovačka županija se pohvalila financiranjem projekata udruga: U ovoj godini za projekte 18 udruga izdvojeno 27.300 eura

Karlovačka županija se pohvalila financiranjem projekata udruga: U ovoj godini za projekte 18 udruga izdvojeno 27.300 eura

Ovo je deveta godina kako mi provodimo ovaj projekt i druga godina kako smo se prijavili na natječaj KŽ i kako su nam odobrena financijska sredstva, rekla je Petra Šegulić iz Udruge Turbina promjena

U Karlovačkoj županiji su se pohvalili pomaganjem projekata i aktivnosti udruga civilnog društva, te navode da j e "putem Javnog poziva za financiranje projekata od interesa za poduzetništvo, zaštitu potrošača, poljoprivredu, turizam te zaštitu i zbrinjavanje životinja koje provode udruge na području Karlovačke županije u 2024. godini, ove je godine sredstva ostvarilo 18 udruga. Za njihove projekte i aktivnosti Karlovačka je županija ukupno izdvojila 27 tisuća i 300 eura"

- "Euro viška za hrabre mališane“ i „Daj šapu“ – samo su neki od projekata i aktivnosti udruga koje je i ove godine, putem javnog poziva, sufinancirala Karlovačka županija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Euro viška za hrabre mališane“ je projekt udruge Jak kao Jakov, kojim se trenutačno prikuplja novac za dječaka oboljelog od sarkoma. Putem Javnog poziva  od Karlovačke županije udruga je dobila tisuću i 800 eura, a ugovor je predsjednici Udruge uručila županica Martina Furdek Hajdin.

- Super je što nam pomažete, u ovom trenutku baš nam treba pomoć. Naime, teško bolestan dječak, koji se liječi od sarkoma, odlazi na daljnje liječenje u Italiju. Jako puno nam znači ova pomoć, ovo nam pokrije materijal za suvenire, baloni, ima puno te logistike koju moraš riješiti, rekla je Ivančica Rubido iz Udruga Jak kao Jakov.


Još jedan poznati projekt ostvario je sredstva Karlovačke županije – projekt udruge Turbina promjena „Daj šapu“, u sklopu kojega se organizira izbor za najmješanca, te se potiče zbrinjavanje i udomljavanje napuštenih životinja. Karlovačka županija projekt je sufinancirala s tisuću i 200 eura.

- Ovo je deveta godina kako mi provodimo ovaj projekt i druga godina kako smo se prijavili na natječaj KŽ i kako su nam odobrena financijska sredstva. Naravno da nam jako puno znači, s tim sredstvima smo pokrili troškove organizacije, uspjeli smo kupiti materijal koji prodajemo, kako bismo dobivali donacije, to su šalice, platnene torbe, majce i kalendari. Sav prikupljeni novac od donacija donirat će se udruzi Najbolji prijatelj iz Karlovca, rekla je Petra Šegulić iz Udruge Turbina promjena.

- Karlovačka županija podržava rad udruga. Podržavamo njihov volontarizam i aktivnosti koje provode, bilo da se radi o promicanju tradicijskih vrijednosti, organizaciji lokalnih turističkih manifestacija, ekologiji ili zaštiti životinja. Posebnu brigu posvećujemo udrugama koje se bave humanitarnim radom i pomažu najranjivijim skupinama našeg društva. Mogu poručiti svima da će u Karlovačkoj županiji i dalje imati pouzdanog partnera za sve društveno korisne projekte, navodi županica Martina Furdek Hajdin.

Putem Javnog poziva za financiranje projekata od interesa za poduzetništvo, zaštitu potrošača, poljoprivredu, turizam te zaštitu i zbrinjavanje životinja koje provode udruge na području Karlovačke županije u 2024. godini, ove je godine sredstva ostvarilo 18 udruga. Za njihove projekte i aktivnosti Karlovačka je županija ukupno izdvojila 27 tisuća i 300 eura.

Izdvojeno


Reci što misliš!