GASTRO

EGZOTIKA U "TRBUHU GRADA"!

Znate što je stir- fry? E, naučit ćete jer je azijska kuhinja stigla u Karlovac - mikro restoran u street food stilu otvoren na tržnici, ima svega pa i tajlandskog piva

Znate što je stir- fry? E, naučit ćete jer je azijska kuhinja stigla u Karlovac - mikro restoran u street food stilu otvoren na tržnici, ima svega pa i tajlandskog piva

Atmosfera je ugodna obzirom da je mala terasa smještena na samoj tržnici, što je zapravo po uzoru na azijske tržnice koje su uglavnom središnje točke društvenog života.

U Karlovac je konačno došao gastronomski dašak Dalekog istoka i to upravo u "trbuh grada" - karlovačku gradsku tržnicu. Petak je oduvijek u Karlovcu najposjećeniji dan na tržnici, a em počinje vikend, em je ponuda na tržnici petkom i najbogatija.

Uz standardnu ponudu ćevapa, bureka i ribica nabasali smo na nešto novo. Bili smo na ručku u Teriyaki restoranu koji je na karlovačkoj tržnici nedavno otvoren.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radi se azijskom restoranu u čijoj se ponudi nalaze raznovrsna jela uglavnom spremljena u woku stir fry tehnikom. Tako su se na našem stolu našla tri jela napravljena tom egzotičnom tehnikom kuhanja, s time da su dva bila poslužena s prilogom od kuhane riže, a jedno s popularnom noodles tjesteninom, odnosno azijskim rezancima. Pa eto naših dojmova.

TERIYAKI PILETINA

Spoj kuhane riže i komadića otkoštenog pilećeg zabatka u prefinom teriyaki umaku, posluženo uz dodatak bijelog sezama i coleslaw salate. Sočno i fino.

GONG BAO WOK NOODLES PILETINA

Komadići piletine, julienne povrće i rezanci pripremljeni u woku sa soja umakom, kikirikijem i bijelim sezamom. Nešto pikantnije jelo odličan je spoj sočne piletine i hrskavog povrća.

KATSU CURRY PILETINA

Još jedno jelo koje se poslužuje s rižom, no ova varijanta sadrži hrskavi pohani pileći file i katsu curry umak. U ovo izvrsno jelo također je ukomponirana coleslaw salata.

Sve o tržnici u Karlovcu je dobro poznato a ovo mjesto je imalo i povijest malog street food restorana, možda i jedinog te vrste u gradu na četiri rijeke. Atmosfera je stoga poprilično ugodna obzirom da je mala terasa smještena na samoj tržnici, što je zapravo po uzoru na azijske tržnice koje su uglavnom središnje točke društvenog života.

Vlasnici su brat i sestra iz Karlovca koji su živjeli na Tajvanu te su se nakon povratka ovdje odlučili okušati u ugostiteljstvu, ali na drukčiji način. Prednost lokacije je uz tzv. „živu“ atmosferu koja vlada na tržnicama i nabavka svježih namirnica koje su na dohvat ruke. U ponudi imaju i druga jela poput pržene riže s kozicama ili piletinom, slatko kisele piletine, pa čak imaju i vege varijantu rezanaca iz woka. Uz jelo može se popiti i japansko pivo Asahi, kao i tajladnska Singha. Stvarno nešto dobro za utažiti žeđ i upotpuniti ugođaj.

Omjer cijene i kvalitete je dobar, usluga je također bila jako dobra. Vlasnici su posebno ponosni na umake koje sami rade i koji su zbilja ukusni i aromatični. Sve u svemu jedno super mjesto za nove okuse.

Preporuka Gastro špijuna - POSJETITI I PROBATI! 

Izdvojeno


Reci što misliš!