GDJE I KAD?

U nedjelju 54. Smotra tamburaških orkestara i malih tamburaških sastava Karlovačke županije

U nedjelju 54. Smotra tamburaških orkestara i malih tamburaških
sastava Karlovačke županije

U nedjelju se održava 54. Smotra tamburaških orkestara i malih tamburaških sastava Karlovačke županije u organizaciji Zajednice organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti ZOAKD i Zajednica amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije (ZAKUD), a pod pokroviteljstvom Grada Karlovca, Karlovačke županije i Ministarstva kulture RH.

Cilj ove manifestacije županijskog značaja je očuvanje i razvoj tamburaške nematerijalne kulturne baštine,poticanje glazbenog stvaralaštva i amaterskog rada, a ujedno je prikaz jednogodišnjeg rada i ostvarenja tamburaških orkestara i malih sastava koji djeluju na području naše županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Očekuje se nastup oko 160 tamburaša, a najuspješniji, prema odluci selektora, predstavljat će županiju na Državnom susretu tamburaških orkestara i malih sastava u studenom ove godine u Dugom Selu, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Smotra se održava u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu, a nastupa deset tamburaških sastava i orkestara iz Karlovca, Duge Rese i Draganića. Početak je u 16 sati.

KAportal.hr

 


Reci što misliš!