GDJE I KAD?

VRIJEDAN PROJEKT

Karlovački Free Dance u velikom međunarodnom plesnom projektu s plesnim udrugama iz Berlina, Atene i Mont-Dauphina

Karlovački Free Dance u velikom međunarodnom plesnom projektu s plesnim udrugama iz Berlina, Atene i Mont-Dauphina

Susret u Karlovcu na rasporedu je u listopadu ove godine.

Karlovačka udruga Free Dance dio je međunarodnog umjetničkog projekta SINIPARKSI, koji suvremeni ples prepoznaje kao jedan od elemenata razvoja zajednice. Partneri u projektu su Ascen-Danse iz Mont-Dauphina (Francuska), Seneca Intensiv iz Berlina (Njemačka) i Quo Vadis iz Atene (Grčka).

Projekt za cilj ima utjeloviti ljudska prava kroz suvremeni plesni izričaj čineći ga dostupnim što većem broju ljudi. Temelji se na kulturnoj razmjeni – četiri plesne organizacije i njihovi koreografi te studenti plesnih škola iz Francuske, Grčke, Njemačke i Hrvatske razmijenit će ideje o potencijalima, praksi i izazovima kulturne raznolikosti u plesnim projektima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom projektnih radionica i susreta koreografi će svoju umjetničku i pedagošku praksu dijeliti u kulturnim kontekstima drugačijim od onih koji su im poznati: sustvarajući kao stranci s različitim vrstama lokalnih zajednica i ljudi sa ili bez plesnog iskustva. Rezultat projekta biti će zanimljive suradničke produkcije nastale iz prepoznatih potreba i izazova polaznika i okoline te multimedijski priručnik za sve koji u svojim lokalnim zajednicama žele kroz suvremeni ples i pokret promicati ljudska prava.

Projektne radionice održavati će se u Berlinu (Njemačka), Hautes-Alpes (Francuska), Ateni (Grčka) i Karlovcu (Hrvatska).

Radionice u Karlovcu na rasporedu su krajem listopada ove godine. Radionice će okupiti 20 polaznika bez obzira na prethodno plesno znanje i iskustvo, a otvorene su svim skupinama polaznika: nezaposleni, stariji, manjine, azilanti, osobe s teškoćama ali i svima zainteresiranima, spremnim na izražavanje, stvaranje i suradnju kroz pokret i ples. Polaznici radionica u Karlovcu imati će priliku tijekom nekoliko dana raditi s koreografima iz Francuske i Grčke te sudjelovati u završnoj zajedničkoj izvedbi.

Sve informacije o provedbi projekta kao i načinima sudjelovanja biti će dostupne na web stranici udruge Free Dance i na društvenim mrežama Facebook i Instagram. 

Projekt sufinancira Europska unija kroz program Kreativna Europa koji kulturne organizacije i institucije potiče da steknu i razviju širu publiku, da se bave trenutnim društvenim pitanjima i podržavaju mlade umjetnike u nastajanju.

Izdvojeno


Reci što misliš!