GDJE I KAD?

NOVA IZLOŽBA

"Strujanja" - u subotu u Galeriji ZILIK otvaranje izložbe / instalacije mlade bjelovarske umjetnice Petre Šabić

KA-MATRIX u 2024. godini nastavlja s provedbom programa Nova kultura _ Hibridni grad. U subotu 13. travnja u 18 sati u karlovačkoj galeriji ZILIK bit će otvorena izložba / instalacija minijatura Petre Šabić pod nazivom "Strujanja". Izložba / instalacija spaja konceptualnu umjetnost i umjetnost performansa stvarajući niz minijaturnih crteža međusobno suočenih unutar trodimenzionalnog prostora galerije. Instalacija u galeriji ZILIK nastavak je ovogodišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad .024 koji istražuje odnose prostora i publike i njihove transformacije kroz umjetničke koncepte.

Petra Šabić rođena je u Zagrebu, a odrasla u Bjelovaru. Diplomirala je Likovnu kulturu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2019. godine s nagradom Akademijskog vijeća ALU za najuspješnije diplomante. Dobitnica je pohvale Akademskog vijeća ALU za uspješan rad akademske godine 2016./2017. Diplomirala je Slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2021. godine s pohvalom Magna Cum Laude. Dobitnica je Rektorove nagrade (2018.) Sveučilišta u Zagrebu i Nagrade publike u sklopu izložbe Erste Fragmenti 17 (2021.). U Karlovcu je već izlagala 2019. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O njezinim radovima koji će biti predstavljeni u Karlovcu uz samu umjetnicu govorit će dr.sc. Dario Vuger iz Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku.

Izložbu / instalaciju organizira i provodi udruga KA-MATRIX u okviru godišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad .024 uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske , Grada Karlovca, Karlovačke županije uz suradnju s Centrom za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

Izdvojeno


Reci što misliš!