GDJE I KAD?

U ZNAKU KNJIGE

U utorak je "Noć knjige"! Predviđen bogat program u karlovačkoj knjižnici, ali i u knjižnicama. čitaonicama i školama diljem županije

U utorak je

Na službenoj listi su programi iz Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Ozlja, Slunja, Vojnića, Generalskog Stola, Kamanja, Rakovice i Plaškog.

Diljem Hrvatske u utorak 23. travnja održava se Noć knjige, a u manifestaciji sudjeluju i brojne knjižnice i čitaonice u Karlovačkoj županiji.

Brojne su aktivnosti u Karlovcu - u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić program počinje već u podne otvaranjem izložbe "Što bi Prstenova družina čitala" i čitanjem priče za najmlađe "Lisica je naučila da sreća stanuje u srcima". Dječje kazalište iz Ljubljane odigrat će, pak, predstavu "Enostavno prijatelji".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 17 sati nova čitaonica za najmlađe uz priču "Za minutu, mama", ali i radionicu izrade kartonskih dinosaura (koji je inače i vizualni motiv ovogodišnje Noći knjige u Hrvatskoj). 

U 18:30 bit će dodijeljene nagrade najčitateljima u prošloj godini, a potom slijede dva zanimljiva književna gostovanja - u 19 sati Damir Karakaš predstavit će svoj novi roman "Potop", a u 20 sati predstavlja se autor brojnih stripova i slikovnica Damir Schunk.

U Karlovcu su programe za Noć knjige pripremile i osnovne škole Dubovac, Banija, Dragojla Jarnević i Mahično, kao i Gimnazija Karlovac (a možda i još pokoja škola, ovdje spominjemo one koje su u službenom programu).

Bogat program ima i Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin, gdje je tijekom cijelog dana besplatna upisnina, a može se razgledati i izložba ilustracija češkog slikara Josefa Lade. U 11:30 održava se književni susret s Janom Bolićem, u 13 sati radionica i čitaonica "Inteligentosaur", a navečer će književno druženje održati Čitateljski klub "Knjiški moljac". I u Ogulinu su svoje programe pripremile osnovne škole.

U Dugoj Resi se središnji program odvija od 19:30 do 21:30 u Pučkom otvorenom učilištu uz program "Domaće je domaće" na kojoj će svoje radove čitati članovi Književnog kruga Karlovac. Posebne programe uz ovaj dan pripremile su i obje dugoreške osnovne škole.

Ozaljska Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca pripremila je dva programa u 18 sati - za djecu pričaonicu uz knjižničara Bogdana Bošnjaka, a za odrasle "Ozaljski kviz".

U službenom programu "Noći knjige" nije naveden niti jedan program koji provodi slunjska knjižnica, no zato Srednja škola Slunj ima "The Great Gatsby Party" uz zabavu u stilu dvadesetih godina prošlog stoljeća.

U Knjižnici i čitaonici Vojnić održavaju se četiri pričaonice za najmlađe - sve su posvećene Ivani Brlić Mažuranić i 150. obljetnici njenog rođenja. Uz to, u 19 sati održat će se i program "Sjećanje na Marka Marulića".

U Generalskom Stolu udruga Kovan će uz Noć knjige ali i 151. obljetnicu izgradnje pruge na željezničkom kolodvoru postaviti ormar s knjigama, a kreativnu radionicu priprema i osnovna škola.

Pričaonice, čitaonice ili radionice za najmlađe najavile su i OŠ Eugena Kvaternika iz Rakovice, OŠ Plaški i Dječji vrtić Kamanje, no nije isključeno da programe posvećene "Noći knjige" imaju i neke druge škole diljem županije, samo što nisu i službeno prijavile svoje programe.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!