GDJE I KAD?

KAOPERATIVA

U dobroj atmosferi, uz dva koncerta, radionicu keramike i izložbu fotografija održan prvi ovogodišnji program "Scena u kvartu"

U dobroj atmosferi, uz dva koncerta, radionicu keramike i izložbu fotografija održan prvi ovogodišnji program


Održano je prvo ovogodišnje događanje "Scena u kvartu", ovog puta u dva dijela. U petak je u Stardustu nastupio predstavnik domaće electro - pop / synth - wave scene IV/AN, dok je subota u dvorištu DC MUZA bila dan za radionicu keramike Silvije Milovac, izložbu fotografija Marinka Polovića i glazbeno scenski performans Petra Kovačića Moć Lule.

IV/AN je zapažen i angažiran predstavnik domaće nezavisne scene, a svojim radom i velikim brojem kolaboracija izlazi iz žanrovskih okvira. Uz samostalni glazbeni rad koji od 2015. zaokružuje one man projektom surađuje s brojnim glazbenicima, a u posljednje vrijeme osobito s predstavnicima koprivničke underground scene; Wojtyla, Mycena i Buš? Bum! Zanimljivo da njegov rad u svjetskom radijskom eteru u svojoj emisiji predstavlja i Henry Rollins pa nije čudno da se u petak navečer u Stardust klubu okupilo šaroliko mnoštvo, od ljubitelja indie - rock glazbe i eksperimentale, preko punka i new wavea pa do posjetitelja elektro i tehno partija. IV/AN je svoj glazbeni nastup obogatio autorskim vizualizacijama na analognim TV prijemnicima tako da je sve zajedno bilo jedno osvježenje za početak vikenda. Na tragu ovog gostovanja u planu su i daljnje suradnje i dovođenje drugih umjetnika s IV/AN-ove glazbene etikete.

Idućeg dana, u subotu, ekipa se već u ranim poslijepodnevnim satima okupljala u dvorištu MUZE da bi u 17 sati započela radionica keramike koju je vodila Silvija Milovac. Desetak zainteresiranih gledali su prezentaciju a nekoliko posjetitelja se i samostalno uključilo u rad. Sudionici su napravili praktične predmete od gline te se informirali o tečaju koji KAoperativa organizira tijekom proljetnih mjeseci.
Izložba fotografija Marinka Polovića tematizira gradske vizure kroz objektiv lokalnog fotografa. Marinko svoje šetnje gradom u praskozorje naziva seansama stoga je i novom konceptu dao ime Seanse. Radi se o detektiranju i analizi gradskog života koje prolaznici često ni ne primjećuju mada se radi o detaljima koje pričaju priču o sredini u kojoj živimo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Večer je zatvorio samozatajni glazbenik i novo ime s lokalne scene Petar Kovačić sa svojim projektom Moć lule. Lula u svom radu koristi detalje i utjecaje 80s popularne i filmske glazbe, neskriveno uživa u klasicima iz "kung-fu" filmova 70-ih, a njegova pojava, instrumentarij i nastup daje hommage nikad zaboravljenim junacima i hit - filmovima velikih i malih ekrana. Velika gužva u Kineskoj četvrti doslovno se može preslikati i na kolokvijalni naziv dijela karlovačke Zvijezde u kome se nalazi Društveni centar MUZA gdje je Lula nastupao. S jedne strane osmišljen scenski i glazbeni nastup koji će se nadograđivati oduševio je okupljene pa je mladi umjetnik čak tri puta zvan na bis. U svakom slučaju vrhunsko osvježenje na ne samoj lokalnoj glazbenoj sceni jer je Kovačićev nastup koliko glazbeni toliko i scenski performans.

Cjelokupni program organizirao je i proveo Savez udruga KAoperativa uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije te u partnerstvu s klubom Stardust, udrugom KA-MATRIX i lokalnim umjetnicima i volonterima.

Izdvojeno


Reci što misliš!