GDJE I KAD?

FILMSKI DAN EUROPE

Uz obilježavanje Dana Europe Kinoklub Karlovac i ove godine organizira besplatne projekcije u Ozlju, Karlovcu i Ogulinu

Uz obilježavanje Dana Europe Kinoklub Karlovac i ove godine organizira besplatne projekcije u Ozlju, Karlovcu i Ogulinu

Kinoklub Karlovac i ove godine povodom obilježavanja Dana Europe 9. svibnja provodi ciklus projekcija europskih filmskih naslova Filmski EU tjedan, kojemu je cilj promovirati europsku kinematografiju. Trodnevni program se održava u Ozlju, Karlovcu i Ogulinu. Uključuje tri filmske projekcije, uz popratni program u organizaciji Europe Direct Karlovac. 

Prva projekcija zakazana je u srijedu 8. svibnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca u Ozlju, gdje će posjetitelji od 19 sati imati priliku pogledati nagrađivani film “Moje neobično ljeto s Tess” (80’, Nizozemska, 2019.). Iskren i zabavan film donosi priču o dječaku Samu koji na ljetovanju upoznaje neobičnu djevojčicu Tess i s njom se upušta u nezaboravnu ljetnu avanturu. Ovaj šarmantni glumački dvojac i hipnotičke slike pješčanih plaža, mora i sunca čine film neodoljivim i mlađoj i starijoj publici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dan poslije, u četvrtak 9. svibnja u Kinu Edison u Karlovcu organiziran je bogat program za učenike srednjih škola, u okviru kojeg je – u suradnji sa Europa Direct Karlovac - pripremljena projekcija odabranih naslova mladih europskih autora koji su ostvarili uspjeh na karlovačkom Four River FilmFestivalu 2023. godine. 

Treći dan, u petak 10. svibnja, program se nastavlja u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu, gdje je s početkom od 19 sati organizirana projekcija filma “Kapetanica Nova” (90’, Nizozemska, 2021.). Ovaj uzbudljivi nizozemski znanstveno-fantastični film za djecu, ovjenčan trima nagradama važnog filmskog festivala za djecu Cinekid, prati pustolovinu koja prkosi pravocrtnom protjecanju vremena, ali i očekivanjima okoline, kako bi se planetu na laganom izdisaju osigurala svjetlija budućnost. Ovo ostvarenje koje kroz SF priču progovara o globalno važnim temama poput klimatske krize, ali i važnosti prijateljstva te nužnosti gradnje proaktivnog i odgovornog odnosa prema prirodi i svijetu koji nas okružuje.


Svi programi su besplatni, a navedena događanja u sklopu Filmskog EU tjedna organizira Kinoklub Karlovac u suradnji s partnerima - Kino Edison Karlovac, Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca u Ozlju, Pučko otvoreno učilište Ogulin, Kinoklub Ogulin i Europe Direct Karlovac, a uz sufinanciranje Hrvatskog audiovizualnog centra. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!