GDJE I KAD?

U ČAST ZRINSKIH

Jubilarni 10. Zrin Festival posvećen baštini Zrinskih u lipnju u četiri županije - glazbeni programi i u Karlovcu i Ozlju

Jubilarni 10. Zrin Festival posvećen baštini Zrinskih u lipnju u četiri županije - glazbeni programi i u Karlovcu i Ozlju

Od 2. do 22. lipnja na devet lokacija u četiri hrvatske županije (Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj i Međimurskoj) održava se jubilarni 10. Zrin festival, multimedijski festival u organizaciji Hrvatske udruge Ars Organi Sisciae, pokrenut kako bi se promovirala ljepota kulturne baštine Zrinskih u Hrvatskoj.

Festival će biti otvoren 2. lipnja upravo u Zrinu, uz operu Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca kod ostataka gotičke crkve sv. Marije Magdalene (u slučaju kiše u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog – Hrvatska Kostajnica) te uz nastup Hrvatskog vokalnog ansambla Sveti Blaž.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naredni vikend rezerviran je za Karlovačku županiju. U Karlovcu će tako u petak 7. lipnja u Glazbenoj školi Karlovac Boy van Ooijen i Filip Merčep održati glazbene radionice za udaraljkaše, a isti će dvojac - Boy van Ooijen na bubnju i Filip Merčep na marimbi, u subotu u 20 sati održati koncert na Starom gradu Dubovcu.

U nedjelju 9. lipnja, pak, u Ozlju će, na Starom gradu Ozlju, koncert održati udaraljkaški ansambl Muzičke akademije u Zagrebu, biNg baNg.


Nakon toga slijede događanja u Hrvatskom Čuntiću, Brodu na Kupi, Gornjem Viduševcu i Sisku te zatvaranje festivala, 22. lipnja u Čakovcu u Muzeju Međimurja uz nastup glazbene skupine B's FUNstallation.

Izdvojeno


Reci što misliš!