GDJE I KAD?

DANI PLESA

Počinje prvi dio jesenske edicije Karlovac Dance Festivala - od utorka do četvrtka tri zanimljive predstave na tri lokacije

Počinje prvi dio jesenske edicije Karlovac Dance Festivala - od utorka do četvrtka tri zanimljive predstave na tri lokacije

Drugi dio festivala bit će edukativnog karaktera.

Od 15. do 27. listopada održava se prvi dio jesenske edicije Karlovac Dance Festivala, koji uključuje četiri suvremene plesne predstave renomiranih plesnih umjetnica i umjetnika kao i međunarodnu plesnu radionicu. Predstave će biti izvedene u Gradskom kazalištu Zorin dom, Muzeju domovinskog rata i Kinu Edison.

Ciklus započinje u utorak, 15. listopada predstavom Funeral For My 30s kanadske koreografkinje Sabine Perry i plesačice Koraljke Begović, koja će biti izvedena u utorak, 15. listopada u 20 sati u GK Zorin dom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi festivalski dan donosi predstavu Staying alive (Ostati živ) autorice i izvođačice Jasne L. Vinovrški koja nastaje u suradnji s mini iPadom i knjigama. Predstava će se održati u srijedu, 16. listopada u 20 sati u GK Zorin dom.

Predstava Stidljivost drveća, koja je na rasporedu u četvrtak, 17. listopada u Muzeju domovinskog rata u 19 sati, autorski je projekt četiriju umjetnika: hrvatsko-švicarske animatorice Michaele Müller, dramaturga Dubravka Mihanovića Šimičića, plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović te glumca i redatelja Filipa Šovagovića.


Od 25. do 27. listopada održat će se edukativni dio festivala, plesna radionica Siniparksi pod vodstvom koreografa Isabelle Bazin Mazuel , Zafeirie Tsirakaki, Melite Spahić Bezjak te Maje Drobac. Siniparksi je međunarodni umjetnički projekt koji ples prepoznaje kao jedan od elemenata razvoja zajednice, a čiji je Free Dance član od 2023. Spomenuti projekt za cilj ima utjeloviti ljudska prava kroz suvremeni plesni pokret čineći ga dostupnim što većem broju ljudi. Temelji se na kulturnoj razmjeni – četiri plesne kompanije i studenti plesnih škola iz Francuske, Grčke, Njemačke i Hrvatske razmjenjuju ideje o potencijalima, praksi i izazovima kulturne raznolikosti u plesnim projektima.

Karlovac Dance Festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstvo kulture i medija RH, Grada Karlovaca, EU Kreativne Europe i uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

Ulaznice za predstave preuzimaju se neposredno prije predstave na lokacijama izvedbe.

Izdvojeno


Reci što misliš!