GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

U perivoju održana projekcija hit predstave Shakespearovog Globe Theatrea - "Richard II"

U perivoju održana projekcija hit predstave Shakespearovog Globe
Theatrea -
foto: Marko Mikšić

Nakon tri dana glazbenog programa u Šancu povodom Ivanjskog krijesa i novoga Tesla Radio Festivala, sinoć je održana kazališna večer - i to na filmskom platnu. Kinoklub Karlovac, uz pokroviteljstvo Grada Karlovca i partnerstvo Gradskog kazališta Zorin dom, uz pomoć TZ grada Duge Rese, organizirao je projekciju snimke kazališne predstave Richard II, odigrane u Shakespearovu kazalištu Globe. Organizatori su napokon imali sreće, jer je prošle dvije godine program zbog kiše prebačen u Zorin dom te je iz ovoga trećega pokušaja održana projekcija na otvorenom, kraj spomenika palim borcima i žrtvama fašizma. iako je i jučer kiša ozbiljno prijetila.

- Ove godine obilježava se 400 godina od smrti Williama Shakespearea i odlučili smo građanima u sklopu obilježavanja rođendana Karlovca ponuditi program vezan uz njega. Kada smo saznali da će u ovom razdoblju za hrvatsku publiku biti dostupna snimka predstave Richard II, kazališta Globe iz Londona, to nam se učinilo kao odlična prilika za organizirati jedan drugačiji kazališno-filmski događaj. Tema Velike Britanije trenutno je u žarištu zbog njihove odluke o odcjepljenju iz Europske unije pa je bilo zanimljivo vidjeti londonsku izvedbu predstave Richarda II u kojoj smo se vratili nekoliko stoljeća unatrag i pratili previranja na dvoru, situaciju s kojom lako možemo povući paralelu i s današnjicom, izjavila je Ksenija Sanković iz Kinokluba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj kazališno-filmski događaj samo je uvertira u filmsko ljeto koje je pred nama. U sklopu obilježavanja rođendana Karlovca u partnerstvu s udrugom Polka bit će prikazan i igrani film Tajna Nikole Tesle, redatelja Krste Papića u kojemu glumi i Orson Welles 9.7. na Foginovom kupalištu, nakon čega slijedi četiri tjedna Riječnog kina po kupalištima diljem županije i šire.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!