GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

"Kralj lavova" obara rekorde gledanosti, u Karlovcu ga možete pogledati besplatno u petak u 21 sat na Korani!

Ove godine Disney je razveselio obožavatelje animiranih filmova remakeovima kultnih filmova kao što su Dumbo i Aladin, a u kina je ovih dana stigao još jedan remake omiljenog filma iz devedesetih - Kralj lavova! Već u prvom vikendu prikazivanja oborio je rekorde gledanosti, a ovoga petka, 26.7. Kralj lavova stiže u Karlovac u sklopu Riječnog kina za djecu u organizaciji Kinokluba Karlovac. Projekcija filma počinje u 21 sat kod drvenog mosta, odnosno, na kupalištu ‘’kod jablanova’’.

Vrijedi do Korane doći i ranije jer uoči projecije, od 20 sati bit će održana i igraonica uz Društvo Naša djeca te gostovanje dječjeg animatora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući da su uz prvi film Kralj lavova iz 1994. godine odrasle generacije, te je od tog 19. lipnja kada je prvi puta prikazan prošlo punih 25 godina, vjerujemo da će ova projekcija okupiti i mnogo nostalgičara koji ponovno žele vidjeti Simbu, Nalu, Mufasu, Ožiljka i Timona i Pumbu, ovaj puta u kompjuterski animiranoj verziji za koju se redaju vrlo pozitivne kritike. U ovom filmu nema niti jednog ljudskog lika te je vizualnim efektima postignut izgled “kvalitetnog BBC-jevog dokumentarca o životinjskom životu u Africi”. Priča vjerno slijedi original, uz tek manje intervencije.

Osim već dobro poznatih pustolovina glavnih likova u novom ruhu, gledatelje očekuju i obrade poznatih pjesama iz originala kao što su Život teče u krug (Circle of Life), Budi jak (Be Prepared), U džungli spava lav (The Lion Sleeps Tonight) i Noć je puna ljubavi (Can You Feel the Love Tonight) koje pjevaju Vanna i Dino Jelusić. Afričkim junacima glasove posuđuju Adrian Pezdirc (Simba), Materja Majerle (Nala), Milan Pleština (Mufasa), Frano Mašković (Scar), Milan Makovčić (Zazu), Anja Šovagović Despot (Sarabi), Dražen Bratulić (Timon), Goran Malus (Pumba) i Duško Valentić (Rafiki).

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!