GRAD KARLOVAC

GRADSKE ŠKOLE

Projekt Škola za sve uz pomoćnike u nastavi omogućio da 86 karlovačkih učenika ima asistenciju 56 pomoćnika! Financiran je sredstvima EU

Projekt Škola za sve uz pomoćnike u nastavi omogućio da 86 karlovačkih učenika ima asistenciju 56 pomoćnika! Financiran je sredstvima EU

Nositelj projekta je Grad Karlovac, a partneri osnovne škole: Banija, Braća Seljan, Dragojla Jarnević, Dubovac, Grabrik, Mahično, Rečica, Skakavac, Švarča, Turanj i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac.

Završio je Projekt Škola za sve uz pomoćnike u nastavi V, osmišljen u cilju povećanja socijalne uključenosti učenika s teškoćama u razvoju i njihove integracije u odgojno – obrazovnim ustanovama kojima je Grad Karlovac osnivač.

Iz gradske uprave nam tako javljaju da je u godinu dana provedbe, od 29. kolovoza 2022. do 29. kolovoza ove godine, omogućeno da 86 karlovačkih učenika s teškoćama u razvoju ima podršku 58 pomoćnika u nastavi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovaj projekt je šesti u nizu kojeg je Grad Karlovac proveo od 2014. godine u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2021.“, kojim se učenicima s teškoćama u razvoju osigurava pravo na obrazovanje prema njihovim individualnim mogućnostima i potrebama u sredini u kojoj žive kako bi im se osigurali uvjeti za bolja obrazovna postignuća, socijalnu uključenost i emotivno funkcioniranje. navode u gradskoj upravo.

Nositelj projekta je Grad Karlovac, a partneri osnovne škole: Banija, Braća Seljan, Dragojla Jarnević, Dubovac, Grabrik, Mahično, Rečica, Skakavac, Švarča, Turanj i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. Projekt je vrijedan 342.717 eura, od kojih su bespovratna sredstva 265.445 eura, a 77.271 eura je izdvojio Grad Karlovac.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. kroz Poziv na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.06 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza V.

Izdvojeno


Reci što misliš!