GRAD KARLOVAC

ZA POHVALU

Karlovac u top 5 gradova po izvučenim sredstvima za pomoćnike u nastavi - nažalost, nitko drugi iz županije nije na listi

Karlovac u top 5 gradova po izvučenim sredstvima za pomoćnike u nastavi - nažalost, nitko drugi iz županije nije na listi

Naš grad, naime, u partnerstvu sa 11 škola uspio je osigurati 300 tisuća za ovu itekako potrebnu i vrijednu investiciju, čime je peti u državi.

Šestu godinu zaredom Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi projekt osiguravanja pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama za što je, za razdoblje od 2021. do 2026. osigurano 24 milijuna eura iz Europskog socijalnog fonda. Prošli tjedan donesena je prva odluka o financiranju projekata ukupne vrijednosti 9,3 milijuna eura kroz koju je dodijeljeno nešto više od 7 milijuna eura.

Sredstva su ostvarila 23 grada i 4 županije, a među njima nema Karlovačke županije niti ostalih gradova i općina, ali je zato Karlovac, piše portal gradonačelnik.hr, jedan od onih koji su uspjeli osigurati najviše sredstava. Naš grad, naime, u partnerstvu sa 11 škola uspio je osigurati 300 tisuća za ovu itekako potrebnu i vrijednu investiciju, čime je peti u državi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najviše novca osigurao je Split, a najmanje Grubišno Polje, no podsjećamo da je to ipak lista 23 uspješna, jer čak 105 gradova nije dobilo sredstva za ovu namjenu, među njima i svi ostali gradovi Karlovačke županije.

Izdvojeno


Reci što misliš!