GRAD KARLOVAC

KOMBINIRAJ I KREĆI SE!

Europski tjedan mobilnosti i u Karlovcu: U srijedu pojedine dionice zatvorene za motorna vozila, izložba dječjih radova, edukacija o sigurnosti u prometu

Europski tjedan mobilnosti i u Karlovcu: U srijedu pojedine dionice zatvorene za motorna vozila, izložba dječjih radova, edukacija o sigurnosti u prometu

Cilj je Europskog tjedna mobilnosti je potaknuti javnu svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama

Europski tjedan mobilnosti u Europi traje svake godine od 16. do 22. rujna, Karlovac se njegovu obilježavanju pridružio još 2004., a ovaj put to će učiniti i zatvaranjem pojedinih dionica za motorna vozila, izložbom dječjih radova i edukacijom o sigurnosti u prometu, uz poziv svima da umjesto vožnje automobila i motornih vozila, pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz!

Cilj je Europskog tjedna mobilnosti je potaknuti javnu svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama. 
Svi možemo pridonijeti tom cilju i zato Karlovčane pozivamo da se uključe u aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti i koriste zelena i ekološka prijevozna sredstva – bicikle, električna vozila, javni prijevoz, pješačenje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim toga, Europski tjedan mobilnosti posebno će biti obilježen u srijedu, 20. rujna i to zatvaranjem za promet Radićeve ulice od rotora na Rakovcu do križanja s OŠ Dragojla Jarnević od 8 do 12 sati, promocijom Cikloknjižničara u vrtićima i školama biclikiranjem od Gradske knjižnice I. G. Kovačić do Slatkovodnog akvarija Aquatika, izložbom dječjih radova na temu mobilnosti u Aquatici od 10 do 12.30 sati, edukacijom za djecu o sigurnosti u prometu u suradnji s Prometnom policijom Karlovac, te prezentacijom info i promo materijala na temu mobilnosti u suradnji s Europe Direct Karlovac od 10.00 do 12.30 sati, također u Aquatici.

Europski tjedan mobilnosti podržava i tvrtka Nextbike pa Karlovčanima daje 200 besplatnih minuta za javne gradske bicikle do 22. rujna; trebaju samo u aplikaciju unijeti kod ETM2023KA. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!