GRAD KARLOVAC

28. U MANDATU

Pred vijećnicima još jedna sjednica Gradskog vijeća, dnevni red je poprilično dugačak! Uz rebalans i odluka koja pretpostavlja ukidanje gradske tvrtke Mladost

Pred vijećnicima još jedna sjednica Gradskog vijeća, dnevni red je poprilično dugačak! Uz rebalans i odluka koja pretpostavlja ukidanje gradske tvrtke Mladost

Kao i uvijek do sada, pripreme za sjednicu Gradskog vijeća počinju "kampiranjem" vijećnika za aktualni sat, službeni dio u 9 sati, a sve aktualnosti možete pratiti na KAportalu

Nakon nepunih dva tjedna gradski vijećnici ponovno se vraćaju u klupe, na dnevnom redu je 28. sjednica Gradskog vijeća u ovom mandatu. Ne bude li dopune dnevnog reda, pred vijećnicima je 26 točaka. 

Najvećim dijelom odnose se na izmjene i dopune Proračuna i gotovo svih gradskih programa. Kao što je na jučerašnjoj pressica pročelnica Lidija Malović najavila, dolazi do povećanja prihoda od poreza i prireza na dohodak za 1,3 milijuna eura, a smanjuju se sredstva iz europskih fondova za 2,8 milijuna eura. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To se odnosi na smanjenje iz Fonda solidarnosti za 3,5 milijuna eura za OŠ Dragojla Jarnević i Hrvatski dom, a povećavaju se sredstava iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti za gradsku upravu i Hrvatski dom za radove koji se odvijaju u drugoj polovici godine.

Gradonačelnik Damir Mandić napomenuo je već ono za što ga oporba redovito proziva, a to je da svi projekti i programi koji su planirani se nastavljaju, te kako postoji element za prolongiranje rokova, ali da to nije do gradske uprave jer postoje objektivni razlozi zbog čega se neki projekti moraju dovršavati u 2024. godini.

Najzanimljivija točka je zasigurno ona o ukidanju Gradske tvrtke Mladost. Paukom i parkingom će tako od 1. siječnja upravljati Grad Karlovac, a nova ustanova Sportski objekti Karlovac sportskim terenima što je sukladno Zakonu o sportu. 

Inače, u svom portfelju Grad Karlovac trenutno ima sedam ustanova, devet tvrtki, osnivač je i 11 obrazovnih institucija. Ukidanjem i osnivanjem koje je danas na dnevnom redu broj će i proračunski ostati manje više isti. 

Kao i uvijek do sada, pripreme za sjednicu Gradskog vijeća počinju "kampiranjem" vijećnika za aktualni sat, službeni dio u 9 sati, a sve aktualnosti možete pratiti na KAportalu

Izdvojeno


Reci što misliš!