GRAD KARLOVAC

BOLJI UVJETI RADA

Dobre vijesti za karlovačke vatrogasce! Stižu dobre povišice, uskoro će raditi i u puno boljim uvjetima - energetski se obnavlja zgrada Vatrogasnog centra

Dobre vijesti za karlovačke vatrogasce! Stižu dobre povišice, uskoro će raditi i u puno boljim uvjetima - energetski se obnavlja zgrada Vatrogasnog centra

Gradonačelnik Damir Mandić napomenuo je da su "u dobroj koordinaciji s JVP i Vatrogasnom zajednicom Grada Karlovca i na tom tragu što se tiče materijalnih prava s razine proračuna sve je popraćeno bez upitnika".

Dobre vijesti stižu za karlovačke vatrogasce koji će dobiti znatno veće plaće, a u skoroj budućnosti raditi i u puno boljim uvjetima energetski obnovljene zgrade Vatrogasnog centra na Gazo.

Kako je danas rekao zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade, na zgradi se energetska zgrade, napravit će se izmjena krova, fasade, elementi grijanja i drugih važnih za poboljšanje uvjeta rada vatrogasca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zgrada je izgrađena 1971. godine i došlo je vrijeme da se obnovi. Drugo su materijalna prava vatrogasaca. Danas se sastaje Vatrogasno vijeće gdje se se donijeti nova sistematizacija radnih mjesta u postrojbi, izmjene pravilnika o koeficijentima koje je donijela Hrvatska vatrogasna zajednica i radi se o značajnim povećanjima  sredstava i pravima radnika u JVP, rekao je Rade.

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća u rebalansu je za tu namjenu izdvojeno 230 tisuća eura dok je Grad Karlovac omogućio  i nabavu dva nova vozila, jednog navalnog i autocisterne za potreba naših DVD-ova.

- Energetska obnova javne zgrade stoji 315 tisuća eura, s tima da Fond financira 40 posto, a Grad Karlovac 60 posto. Uz fasadu, toplinsku ovojnicu, novu vanjsku stolariju, izolaciju na krovu i zamjenu pokrova postavit će se i solari. Nakon radova doći će do smanjenja emisije CO2 za 32 posto i na uštedi energenata oko 50 posto. Zgrada će preći u razeda G u razred D, kazala je pročelnica Ana Hranilović Trubić.

Gradonačelnik Damir Mandić napomenuo je da su "u dobroj koordinaciji s JVP i Vatrogasnom zajednicom Grada Karlovca i na tom tragu što se tiče materijalnih prava s razine proračuna sve je popraćeno bez upitnika".

- Proračun za JVP će u 2024. u odnosu na 2023. biti veći za 500 tisuća eura i tu nemamo dileme da našim vatrogascima i na taj način osiguramo prave uvjete da mogu obavljati svoje zadaće. Osim energetske obnove osigurana su i sredstva za izmještanje postojeće garaže, radi se o projektu obilaznice Zvijezde koja prolazi kroz taj prostor i da bi došli do građevinske dozvole moramo izmijestiti tu garažu. Sama po sebi garaža je jednostavna ali potrebna je za vozila, čuvanje vozila i u sljedećoj godini ćemo to odraditi da i taj element obilaznice Zvijezde zaživi, najavio je gradonačelnik.

Rekao je da je i s razine Stožera Civilne zaštite grada Karlovca poslan prijedlog izmjena Zakona gdje bi se svim dobrovoljnim vatrogascima regulirao status kad prilikom nepogoda budu na raspolaganju društvima, i da se taj dan njima na poslu osiguraju sredstva odnosno podmire troškovi poslodavcu. 

- To je naše iskustvo u Karlovcu kod poplava, DVD-ovi su onaj jedan ključni element u svim aktivnostima zajedno sa zaposlenicima gradskih tvrtki. To je jedan prijedlog ne samo za Karlovac, vjerujem da će ga prepoznati na državnoj razini, navodi gradonačelnik. 

Na novinarski upit je li se odustalo od kompletnog izmještanja Vatrogasnog centra, rekao je da su zajedno tražili novu lokaciju.

-  Činjenica je, bez obzira kad bude i gdje bude, da treba osigurati uvjete koji su potrebni da JVP neometano funkcionira. U planskoj dokumentaciji će se pojaviti lokacija novog Vatrogasnog centra imamo i podrušku VZ KŽ da se zajedno osiguraju sredstva koja će biti i iz fondova koji prepoznaju vatrogastvo, zaključio je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!