GRAD KARLOVAC

BAGERI U AKCIJI

Rušenje devastiranih kuća u starom dijelu grada se nastavlja! Do sada ih uklonjeno čak 17, cijeli posao plaćen iz državnog proračuna

Rušenje devastiranih kuća u starom dijelu grada se nastavlja! Do sada ih uklonjeno čak 17, cijeli posao plaćen iz državnog proračuna

Većina uklonjenih zgrada, njih 10, bile su u privatnom vlasništvu, dvije u državnom, četiri u suvlasništvu, dok je jedna bila u vlasništvu Grada. Zgrade su uklonjene na teret državnog proračuna.

Devastirane i opasne kuće u starom dijelu grada polako padaju pod snagom mehanihacije, a iz karlovačke gradske uprave javljaju da ih je do sada uklonjeno ukupno sedamnaest.

Time je, dodaju, završena druga faza uklanjanja objekata koji su u potresu 2020. oštećeni toliko da su postali neuporabljivi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U prvoj fazi, proljetos, uklonjeno je 7 oštećenih objekata: u ulicama Dragojle Jarnević 1, Ljudevita Gaja 16 i 20, Rakovac 20, Jurja Križanića 36, Dr. Vladka Mačeka 35 i Dubovac 18, a u drugoj, netom završenoj, njih 10: u ulicama Kneza Branimira 66, Ivana Šimunića 21, Ivana Banjavčića 26, Ivana Šimunića 15, Banija 19, Dubovac 12 a i Janka Draškovića 8, te Gornja Gaza 11, Banija 135 i Marmontova aleja 55, nabrojali su u gradskom magistratu.

Za još dvije zgrade, u Prešernovoj i Šimunićevoj ulici, rješenja o uklanjanju su izvršna.

- Postupak uklanjanja zgrada čiji ostaci neposredno prijete sigurnosti i zdravlju ljudi i drugim zgradama vodi Državni inspektorat, u skladu sa zakonskim propisima o obnovi zgrada oštećenih potresom i državnom inspektoratu. Grad Karlovac obavio je potrebne administrativne poslove, od koordinacije poslova nadležnih upravnih tijela do privremenog stambenog zbrinjavanja stanara zgrada koje su bile useljene, navodi se u priopćenju.

Većina uklonjenih zgrada, njih 10, bile su u privatnom vlasništvu, dvije u državnom, četiri u suvlasništvu, dok je jedna bila u vlasništvu Grada. Zgrade su uklonjene na teret državnog proračuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!