GRAD KARLOVAC

ODRŽANA RADIONICA

Projekt SolariKA u Karlovcu ide dalje: Partner iz Norveške prezentirao iskustva u korištenju obnovljivih izvora energije

Projekt SolariKA u Karlovcu ide dalje: Partner iz Norveške prezentirao iskustva u korištenju obnovljivih izvora energije
Grad Karlovac

Vrijednost projekta je 447.437 eura, od kojih 380.322 financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška, dok 67.115 eura izdvaja Grad Karlovac

Na drugoj radionici unutar projekta SolariKA, održanoj u Karlovcu, predstavnicima karlovačkih ustanova u kojima se provodi SolariKA prezentirane su najnovije informacije vezane uz korištenje obnovljivih izvora energije koji se koriste u Norveškoj. 

Prezentaciju je održao Erik Eid Hohle iz partnerske Međunarodne zaklade Energy Farm koji je predstavio primjere izgradnje fotonaponskih elektrana u Norveškoj, ali i ukazao na sve veću potrebu korištenja obnovljivih izvora u Europi, s naglaskom na solarne elektrane, posebno u ozračju energetske krize.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sudionike je pozdravio voditelj projekta Robert Vodopić koji je ujedno predočio osnovne informacije o projektu. Osim partnera iz Norveške, na radionici su online sudjelovali i predstavnici Upravitelja programa "Energija i klimatske promjene", te predstavnici Instituta Programskog partnera Hrvoje Požar.

- Ova je radionica dio aktivnosti projekta Solarizacija ustanova Grada Karlovca - SolariKA, kojem je cilj povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u javnim zgradama kojima je osnivač Grad. To su, podsjetimo, dječji vrtići Dubovac, Mahično, Turanj, Švarča, Gaza, Grabrik i Rakovac, osnovne škole Grabrik, Mahično, Švarča, Rečica, Dubovac i Turanj, te Hostel Karlovac u Selcu, koje će ugradnjom sunčanih elektrana proizvoditi električnu energiju za svoje potrebe, izvijestili su iz gradske uprave.

Vrijednost projekta je 447.437 eura, od kojih 380.322 financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška putem bespovratnih sredstava EGP-a za razdoblje 2014. do 2021. u okviru programa Energija i klimatske promjene uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske, dok 67.115 eura izdvaja Grad Karlovac. 

Izdvojeno


Reci što misliš!