GRAD KARLOVAC

VELIKA POGODNOST

Besplatni vlak za skoro 500 karlovačkih studenata! Iz Grada pozivaju da se jave, za ostale mjesece stiže im potvrda

Besplatni vlak za skoro 500 karlovačkih studenata! Iz Grada pozivaju da se jave, za ostale mjesece stiže im potvrda
foto ilustracija - arhiva KAportala

Sufinanciranje iznosi 9,95 eura mjesečno, koliko su do danas plaćali i karlovački studenti, javljaju iz karlovačke gradske uprave.

- Mogućnost da besplatno putuju vlakom iskoristilo je 487 karlovačkih studenata. Toliko ih se, naime, prijavilo na javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje troškova javnog prijevoza (željeznicom) redovnih studenata s prebivalištem na području grada Karlovca. Oni će od sutra, 1. veljače, vlakom putovati besplatno jer im Grad Karlovac od veljače sufinancira mjesečnu kartu. Sufinanciranje iznosi 9,95 eura mjesečno, koliko su do danas plaćali i karlovački studenti, javljaju iz karlovačke gradske uprave.

Naime, pilot projekt Vlade RH od listopada 2022. omogućio je redovnim studentima neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja po cijeni mjesečne karte od 9,95 eura. Od veljače taj iznos redovnim studentima s prebivalištem na području Karlovca sufinancira Grad, koji je u proračunu za tu namjenu osigurao 30.000 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Studenti se za mjesec veljaču mogu javiti u njima najbližu putničku blagajnu s identifikacijskim dokumentom, a tijekom mjeseca veljače dobit će potvrdu Grada Karlovca na adresu elektroničke pošte kojom će svaki mjesec do kraja akademske godine moći preuzimati svoju kartu, najavili su iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti, navode u Gradu.

Izdvojeno


Reci što misliš!