GRAD KARLOVAC

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

U kompletnu obnovu ide kućica Atletskog kluba Karlovac na Foginovom kupalištu, pročelnik Greb najavio i druge projekte

U kompletnu obnovu ide kućica Atletskog kluba Karlovac na Foginovom kupalištu, pročelnik Greb najavio i druge projekte

Precizira da je prošle godine za asfaltiranje prometnica izdvojeno 1,2 milijuna eura.

Ove godine će biti obnovljena kućica na ulazu u Foginovo kupalište koju koristi Atletski klub Karlovac, najavio je danas Dario Greb, službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Karlovca.

Dodaje da je na javnom natječaju za izvođača radova odabrana tvrtka Kolos iz Duge Rese, da će se uskoro s njima potpisati ugovor, a rok za završetak radova je potom pet mjeseci. Napominje da je za ovaj projekt iz gradskog proračuna izdvojeno 140.000 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zahvat je zamršen. Predviđena je cjelovita obnova kućice. Njezini gabariti se ne mijenjaju, ali se odrađuju radovi na pročelju i krovištu, u unutrašnjosti, elektroinstalacijama, keramici, bit će strojarskih radova, stolarskih, na odvodnji, objekt će biti klimatiziran..., nabraja Greb.

Nastavlja da je lani na Foginovom kupalištu postavljen nov spasilački toranj i da je urađena nova svlačionica, kao i da je dodatno opremljen vodeni park, a preko rijeke su uređeni tuševi kod jablanova.

Napominje da je prošle godine proračun njegova odjela iznosio 9,870.410 eura, da je izvršeno 83 posto od plana, a da ove godine iznosi 9,914.357 eura. Ujedno ističe da od ove godine taj odjel ima u svojoj nadležnosti i mjesnu samoupravu.

- Svake godine donosimo program održavanja komunalne infrastrukture. Iznosio je lani 6,903.354 eura. Održavali smo nerazvrstane prometnice, a pritom smo dobili od semafora do Vukmanićkog Cerovca prometnicu D1 na održavanje te dio prometnice koji vodi do mosta prema Ozlju. Održavali smo prometnu i vertikalnu signalizaciju. Lani smo ugradili zvučnu signalizaciju na raskrižju Ulice Rakovac, Ulice 13. srpnja i Ulice kralja Petra Krešimira IV, nabraja, između ostaloga, Greb.

Precizira da je prošle godine za asfaltiranje prometnica izdvojeno 1,2 milijuna eura.

- Donijeli smo novi plan košnje s presloženim prioritetima i operacijama košnji te smo stavili naglaske na pojačane košnje na dječjim igralištima. Čeka nas projekt postavljanja nove javne rasvjete. Imamo sveukupno 49 dječjih igrališta i 23 sportska terena na održavanju. Asfaltirat ćemo oko šest i pol kilometara prometnica nakon radova na vodoopskrbi i odvodnji te oko tri kilometara prometnica koja ćemo asfaltirati po mjesnim odborima" veli Greb.

Iz programa KAkvart namijenjenom za ulaganja u mjesnu samoupravu, koji se provodi u partnerstvu s tvrtkom Heineken Hrvatska, ove godine se financira 20 projekata u ukupnom iznosu od 92.905 eura.

Izdvojeno


Reci što misliš!