GRAD KARLOVAC

ZA LJEPŠE BLAGDANE

Tko će dobiti uskrsnice i kolike će biti? Zaposlenici gradske uprave, ustanova i tvrtki ne moraju brinuti, uskrsnice stižu i građanima na "socijalki"

Tko će dobiti uskrsnice i kolike će biti? Zaposlenici gradske uprave, ustanova i tvrtki ne moraju brinuti, uskrsnice stižu i građanima na
foto ilustracija Pixabay/KAportal

U Gradu nam kažu da će uskrsni bon za zaposlenike Grada Karlovca iznositi 133 eura po zaposlenom. Grad ima 153 zaposlenika koji će dobiti dar u naravi, pa je ukupni iznos 20.349 eura.

Uskoro ćemo se oprostiti s veljačom, a zadnjeg dana mjeseca ožujka slavit će se najveći kršćanski blagdan Uskrs. 

Svi zaposleni dakako da očekuju od poslodavaca da uskrsnicama pomognu da blagdanski stol bude još bogatiji, dok ostaje pitanje što mogu očekivati naši umirovljenici, posebno oni koji su zbog mizernih mirovina ionako socijalno najugroženiji dio populacije. U karlovačkoj gradskoj upravi provjerili smo imaju li se čemu nadati i tko će biti na gradskom popisu za uskrsnicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Iz gradskog proračuna, a u okviru Socijalnog programa, kao i svake godine bit će isplaćene uskrsnice korisnicima Socijalnog programa među kojima su u najvećem broju umirovljenici. Uskrsnice će iznositi od od 80 do 120 eura eura po kućanstvu, ovisno o broju članova kućanstva, rečeno nam je u gradskoj upravi.

Za tu namjenu, dodaju, bit će utrošeno cca 15.000 eura, a obuhvaćeno će biti više od 200 kućanstava. Uskrsnice su ove godine gotovo dvostruko veće. Lani su iznosile od 40 eura do 80 eura za 175 kućanstava i utrošeno je 8.000 eura.

Uskrsnice će dobiti i zaposlenici Grada Karlovca, ali i tvrtki i ustanova u gradskom sustavu. U Gradu nam kažu da će uskrsni bon za zaposlenike Grada Karlovca iznositi 133 eura po zaposlenom. Grad ima 153 zaposlenika koji će dobiti dar u naravi, pa je ukupni iznos 20.349 eura.

- U dječjim vtićima kojima je Grad osnivač, ustanovama kulture: Zorin dom, Edison, Muzeji grada Karlovca, Gradska knjižnica, kao i Aquatici,i Sportskim objektima Karlovac te zajednicama KŠZ, ZOADK, Zajednica tehničke kulture, bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 133 eura, a dobit će je 450 zaposlenika, što ukupno iznosi cca 60.000 eura.

Iako nam iz gradske uprave nisu potvrdili taj podatak, za očekivati je da će se po gradskim ustanovama ravnati i direktori gradskih tvrtki pa da će i njihovi zaposlenici dobiti iste uskrsnice. 


 

Izdvojeno


Reci što misliš!