GRAD KARLOVAC

AGLOMERACIJA

Radovi na Gornjoj Švarči i Gornjem Mrzlom Polju produženi do 1. listopada! Za infrastrukturu dva milijuna eura iz gradskog proračuna

Radovi na Gornjoj Švarči i Gornjem Mrzlom Polju produženi do 1. listopada! Za infrastrukturu dva milijuna eura iz gradskog proračuna

Švarča, koja je posljednjih godina postala potpuno novi kvart, zaslužuje ovaj komunalni standard, on joj pripada, kazao je gradonačelnik Mandić.

- Na Gornjoj Švarči je do sada izvedeno sto posto radova na oborinskoj kanalizaciji i 98 na sanitarnoj te 89 posto na vodoopskrbi. U Gornjem Mrzlom Polju je do sada izvedeno 39 posto radova na sanitarnoj kanalizaciji. Radi se na Bašćinskoj cesti, a završena je dionica od križanja s Mostanjem do križanja s Kalničkom i i dalje se izvodi na dionici od križanja s Kalničkom do križanja s Triglavskom. Izvedeni su oborinska i sanitarna kanalizacija, a rade se priključci odvodnje i DTK mreža. U Triglavskoj se već postavljaju rubnjaci i slijedi priprema za asfaltiranje, izvijestila je u četvrtak o radovima u Grupi 3 projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac-Duga Resa" vrijednog 67 milijuna eura direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica.

Vrijednost radova u toj grupi je 11.844.380,99 eura, izvodi ih Zajednica ponuditelja Aquaterm i Vodoprivreda, dok nadzor vrši tvrtka Hidrokon. Radovi na Gornjoj Švarči obuhvaćaju 14 ulica, grade se osam i pol kilometara sustava javne odvodnje i tri crpne stanice te rekonstruira 8,3 kilometara vodoopskrbe. U Gornjem Mrzlom Polju se grade više od sedam kilometara kanalizacije, četiri crpne stanice te dva prijelaza ispod Mrežnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U Gornjem Mrzlom Polju se izvodi sanitarna kanalizacija u odvojcima tog naselja, a radi se i na crpnim stanicama – ugrađena je crpna stanica 3, na crpnoj stanici 2 počinju radovi, a crpna stanica 'Roganac' je betonirana i počinje postavljanje instalacija, navela je K. Malenica.

Nastavila je da će u ožujku biti asfaltirana Triglavska, a nakon toga Lipanjska, Cvjetna, Ivana Grahe te Prilaz Kozjači u svibnju, a do kraja ljeta Bašćinska cesta.

- Nadzor je izvođaču odobrio produljenje radova na Grupi 3 za 64 kalendarska dana jer su se vršili dodatni radovi zbog izgradnje oborinske odvodnje i priključaka u Triglavskoj te je sada rok završetka ove grupe radova 1. listopad, a zadnje će se zatvoriti gradilište u Gornjem Mrzlom Polju, dodala je K. Malenica.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je napomenuo da je iz gradskog proračuna izdvojeno više od dva milijuna eura za nogostupe, javnu rasvjetu i oborinsku odvodnju.

- Vjerujem da će stanovnici Švarče i Mostanja biti zadovoljni nogostupom radi sigurnosti djece. Zadnje dvije godine su i na Švarči bile prilično izazovne, no vidljive su konture svih tih radova. Švarča, koja je posljednjih godina postala potpuno novi kvart, zaslužuje ovaj komunalni standard, on joj pripada, kazao je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!