GRAD KARLOVAC

MJERE UBLAŽAVANJA

Grad Karlovac objavio javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima u Zvijezdi i početnicima! Tijekom godine će iznos biti povećan

Grad Karlovac objavio javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima u Zvijezdi i početnicima! Tijekom godine će iznos biti povećan
foto ilustracija Pixabay/KAportal

Ovaj put dvije su mjere: potpora za poduzetnike početnike te potpore za sufinanciranje troškova tekućeg poslovanja za poduzetnike u Zvijezdi u obuhvatu projekta Aglomeracije.

- Poduzetnici i obrtnici iz Zvijezde, te poduzetnici početnici od danas mogu podnijeti zahtjeve za dodjelu potpora iz gradskog proračuna. Trenutno se radi o 140.000 eura, no taj će iznos prvim rebalansom gradskog proračuna biti povećan na 240.000 eura, javljaju iz karlovačke gradske uprave.

Dodaju da je javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti subjektima malog gospodarstva u 2024. godini objavljen je danas na www.karlovac.hr. Ovaj put dvije su mjere: potpora za poduzetnike početnike te potpore za sufinanciranje troškova tekućeg poslovanja za poduzetnike u Zvijezdi u obuhvatu projekta Aglomeracije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zahtjevi za dodjelu potpore podnose se na https://potpore-poduzetnici.karlovac.hr do 30. studenog, a odobravaju do tog roka, odnosno, utroška sredstava. Informacije se mogu dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU Grada Karlovca, Trg hrvatskih branitelja 4, Karlovac, 2. kat, na broj telefona 047 628 243 ili putem e-pošte na: [email protected], navode u Gradu.

Potpore za poduzetnike u Zvijezdi dodjeljuju se unaprijed, jednokratno, u iznosu od 1.000 do 3.500 eura, ovisno o djelatnosti: I skupina – do 3.500,00 EUR za djelatnosti trgovine, osobne uslužne djelatnosti, ugostiteljske usluge, usluge iznajmljivanja, domaća radinost i sporedna zanimanja, popravak računala i predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo i izdavanje knjiga, II skupina – do 2.500,00 EUR za djelatnosti za čuvanje djece, djelatnosti zdravstvene zaštite, nutricionizama, najam odjeće, autoškola i obrazovanja, te III skupina – do 1.000,00 EUR za djelatnosti građevinarstva, proizvodne djelatnosti, računovodstvenih, knjigovodstvenih i revizijskih usluga, informatički obrti, promidžbe, intelektualnih usluga, financijskih usluga, arhitektonskih djelatnosti i inženjerstva, agencija za poslovanje nekretninama, djelatnosti agencija za privremeno zapošljavanje, ostale djelatnosti socijalne skrbi bez smještaja, djelatnosti članskih organizacija, pravne djelatnosti, prevoditeljske djelatnosti, kreativnih, umjetničkih i zabavnih djelatnosti, te sve druge djelatnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!