GRAD KARLOVAC

VELIKI PROJEKT

Iako je Zvijezda potpuno raskopana, već u travnju kreću radovi na popločenju Radićeve ulice! Kreće se od Korza, kocke izrađene po narudžbi po uvjetima konzervatora

Iako je Zvijezda potpuno raskopana, već u travnju kreću radovi na popločenju Radićeve ulice! Kreće se od Korza, kocke izrađene po narudžbi po uvjetima konzervatora

Gradonačelnik je rekao da je u samom projektu predviđeno popločenje od oko 26 tisuća kvadrata, a odnosi se na cijelu Radićevu i pokrajnje ulice.

Iako su radovi i dalje u punom jeku a sve bi trebalo biti gotovo tek na ljeto 2025. godine, već u travnju počinje toliko očekivani "facelifting" žile kucavice karlovačke povijesne jezgre - Radićeve ulice. Iako je Zvijezda i dalje potpuno raskopana, na dijelu Radićeve od Korza završeni su zadnji arheološki radovi i kreće priprema za urbano opremanje ulice. 

Kako doznajemo od direktorice Vodovoda i kanalizacije Katarine Malenice, nakon arheoloških radova dalje kreće polaganje vodoopskrbe i u travnju radovi na popločenju Radićeve. Pojasnila je da su u tijeku radovi na polaganju plinovoda u Banjavčičevoj i Mažuranićevoj, elektroinstalacije se rade u Radićevoj a kućni priključci u Križanićevoj, Bencetićevoj i Cesarčevoj ulici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nova kanalizacija u Haulikovoj će prva biti prespojena na sliv Klaićeve ulice, po prilici kroz mjesec dana, i taj dio prometnice će biti pušten u promet. Pozivamo građane na strpljenje, traju vrlo složeni radovi i svjesni smo da su uvjeti života otežani. Evo, ove godine ćemo završiti većinu gradilišta i dobit ćemo novu komunalnu infrastrukturu i uređene ulice, kazala je Malenica.

Dodaje da su u ViK-u svakodnevno građanima na raspolaganju te po dojavama izlaze na teren. 

- Obratite nam se za bilo koji problem, imamo sastanke i danas će opet biti održan u Gradskoj četvrti Zvijezda, rekla je još direktorica Vodovoda.

- U razgovorima smo s nadzorom i izvođačima da se vidi što i kako u daljnjem slijedu radova. Gambonova i Draškovićeva su na redu i vidjet ćemo kojom tehnologijom raditi, bitno je da se utvrde sve stvarne mogućnosti i  da u tom dijelu izvođač stvarno odradi posao kako spada i da nemamo ovih problema kao do sad. Vjerujem da ćemo i tu imati jasnije i preciznije rješenje, no ostaje nam vjerovati struci koja treba reći što i kako, kazao je gradonačelnik.

Na upit novinara KAportala, od Mandića smo doznali nekoliko detalja vezano za ono finalno uređenje ulica u Zvijezdi. Rekao je da je u samom projektu predviđeno popločenje od oko 26 tisuća kvadrata, a odnosi se na cijelu Radićevu i pokrajnje ulice.

- Kocke se rade isključivo za ovaj projekt po uvjetima Konzervatorskog odjela. Vagali smo što bi i kako, ali i koliko imamo novca. Kocke neće biti klasična komercijala koja je nekako sveprisutna, išli smo da budu reprezentativne ali da ima i skupljih, ima. Kreće se od Korza u Radićevu ulicu, rekao je gradonačelnik. 

Dodao je da projekt ima građevinsku i uporabnu dozvolu, te da je jedan ugostitelj već uklonio svoju terasu. S drugima će sjesti i u miru razgovarati, te vidjeti rješenje da i oni budu zadovoljni. 

Kako doznajemo od arheologije Gradskog muzeja Matee Galetić, arheološki radovi na Novim vratima (ulaz u Radićevu kod "gradske straže") su završeni, te čekaju uputu od konzervatora za zatrpavanje. 

Izdvojeno


Reci što misliš!