GRAD KARLOVAC

RADOVI GOTOVI PRIJE ROKA?

Radovi u punom jeku i u Gornjem Mekušju, Mandić: Samo stanovnici znaju kako im je sad, ali kad sve bude gotovo imat će reprezentativan mjesni odbor

Radovi u punom jeku i u Gornjem Mekušju, Mandić: Samo stanovnici  znaju kako im je sad, ali kad sve bude gotovo imat će reprezentativan mjesni odbor

Rok za kraj radova na ovom području je svibanj iduće godine, no sve bi moglo biti gotovo i prije ugovornog roka unutar godine i pol.

Iako je karlovačka Zvijezda u fokusu javnosti zbog radova na izgradnji infrastrukturne mreže, pa i zbog onih neželjenih posljedica, projekt Aglomeracije zahvaća i prigradska naselja. U mjesnom odboru Gornje Mekušje već je izgrađeno četiri kilometara kanalizacijske mreže i 3,5 kilometara vodoopskrbe, a kako je danas pojasnila direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica, rok za kraj radova na ovom području je svibanj iduće godine, no sve bi moglo biti gotovo i prije ugovornog roka.

- Trenutno su izvedeni svi kanali odvodnje, priključci odvonje se završavaju kao i priključci vodoopskrbe u ulicama Klanac i Otok. Ostalo je za završiti 20-ak priključaka. Na dvije crpne stanice su gotovi građevinski, no ostali su oni strojarski. Nakon toga slijedi ispitivanje sustava, a kad se sve odradi i završi krenut će i tehnički pregledi, kazala je Malenica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kad bude izdana uporabna dozvola, stvaraju se uvjeti za priključenje za što će građani dobiti obavijesti.

- Sva kanalizacija koja se izgradi ide na naš uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Gornjem Mekušju. To je treći stupanj pročišćavanja, a uz otpadne vode se uklanjaju dušik i fosfor, rekla je direktorica.

Gradonačelnik Damir Mandić napomenuo je da se još prije o svemu ovome komuniciralo sa stanovnicima i putem Mjesnog odbora, a nakon što ovaj dio vodoopskrbe i kanalizacije bude odrađen, kreće faza asfaltiranja.

- Ajmo reći neka to bude lipanj, no prvo će se krenuti asfaltirati pokrajnje ceste. Bit će rekonstruiran nogostup koji je uslijed radova poprilično oštećen,a  kad ova grupa radova dobije uporabnu dozvolu, onda ćemo s razine Odjela za komunalno gospodarstvo odraditi elemente sigurnosti u prometu. Dogovor je da se postave ležeći policajci i ogledala, rekao je Mandić.

Svjestan je, dodaje, da stanovnici žive s prašinom uslijed radova te kaže da samo oni mogu znati kako to je dok će u ovim suhim mjesecima pokušati stvar ublažiti s vatrogascima. 

- Činjenica je će nakon ovih radova na mreži Gornje Mekušje biti reprezentativan mjesni odbor za stanovanje, zaključio je gradonačelnik. 

Izdvojeno


Reci što misliš!