GRAD KARLOVAC

ZA BIORAZNOLIKOST

Zelenilo objavilo da se neki travnjaci u gradu neće kositi radi pčela, leptira i ostalih kukaca! Pogledajte gdje se nalaze

Zelenilo objavilo da se neki travnjaci u gradu neće kositi radi pčela, leptira i ostalih kukaca! Pogledajte gdje se nalaze
Zelenilo d.o.o.

Travnjaci, kao i parkovi imaju veliku važnost za poticanje bioraznolikosti i osiguranje staništa za životinjske vrste.

- Naš grad od ove godine dobio je na tri lokacije travnjake koji se neće kositi kako bi postali mjesto na kojem će se hraniti pčele i uživali leptiri, kažu u karlovačkoj gradskoj tvrtki Zelenilo, a radi se o akciji "Mjesec dana bez košnje". 

Radi se, izvijestili su priopćenjem "o travnjaku u Novom Centru (između Knjižnice i Crkve Presvetog Srca Isusova), u Grabriku (između vodocrpilišta i Dječjeg vrtića) te na Korani".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Travnjaci, kao i parkovi imaju veliku važnost za poticanje bioraznolikosti i osiguranje staništa za životinjske vrste. Insekti, među koje svrstavamo i pčele, oprašuju oko 80 posto biljaka na Zemlji. Raznoliko bilje nudi oprašivačima hranu, divlje solitarne pčele žive u zemlji, u niskoj se travi gnijezde i neke vrste ptice, tu žive brojni korisni kukci, kažu u Zelenilu.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!