SPORT

UZ STROGE MJERE

Sve spremno za Karlovački cener - jedinu hrvatska utrku u kalendaru World Athletics federacije

Sve spremno za Karlovački cener - jedinu hrvatska utrku u kalendaru World Athletics federacije

Sve je spremno za 8. Karlovački cener, od ove godine pod pokroviteljstvom Heineken 0.0 brenda, ali i izuzetno vrijednom Bronze label oznakom World Athletics federacije.

Karlovačka utrka tako je jedina atletska utrka u Hrvatskoj koja je u kalendaru Svjetske atletske federacije, a održat će se unatoč dosta neugodnoj pandemijskoj situaciji, dakako, uz vrlo stroge epidemiološke mjere. 

Trkači će tako u startnim paketima dobiti i sredstva za dezinfekciju, na samom startu bit će podijeljeni u zone kako bi se izbjegle prevelike gužve, a svi organizatori, volonteri i ostali sudionici poput ugostitelja imat će maske i rukavice, kao što će se i svi prostori redovito dezinficirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U dva dana na rasporedu su četiri utrke za koje je prijavljeno ukupno oko 1300 atletičara i atletičarki. Sve će započeti u petak u 19 sati "Karlovačkom miljom", utrkom na 1579 metara u čast rođendana i datuma osnivanja grada Karlovca, a nastavlja se u subotu Elitnom utrkom u 19 sati te takozvanom "Glavnom utrkom" otvorenom za sve i štafetnom utrkom u 20 sati. 

Elitna utrka na kojoj je prošle godine otrčan najbrži rezultat ikada u Hrvatskoj ove će godine zbog pandemije koronavirusa biti nešto slabija, ali i dalje vrlo atraktivna. Dolazi skupina afričkih trkača i trkačica koji su već dulje vrijeme stacionirani u Europi pa su epidemiološki provjereno zdravi, a dolaze iz Ruande, Burundija i atletske velesile Kenije. U muškoj konkurenciji jedan od glavnih favorita svakako će biti prvak Njemačke na 10 kilometara Sebastian Hendel, a u ženskoj se organizator potajno nada kako bi za prvo mjesto mogla konkurirati i naša sjajna atletičarka Matea Parlov Koštro.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!