SPORT

KRALJICA SPORTOVA

Sven Franjković iz AK Karlovac dvoranski juniorski prvak države na 3000 metara, Matko Belčić srebrni na 1500 metara

Sven Franjković iz AK Karlovac dvoranski juniorski prvak države na 3000 metara, Matko Belčić srebrni na 1500 metara

Novi član Atletskog kluba Karlovac Sven Franjković juniorski je dvoranski prvak Hrvatske u utrci na 3000 metara. Franjković je danas u Zagrebu na dvoranskom prvenstvu države opravdao ulogu favorita i nakon što je oko 2000 metara trčao u skupini i čuvao snagu za završnicu, u posljednjim krugovima jednostavno "ubacio u višu brzinu" i premoćno osvojio prvo mjesto.

Srebrno odličje osvojio je Matko Belčić na 1500 metara - u utrci u kojoj su i po prijavljenim vremenima trojica trkača odskakala od ostatka konkurencije, Belčić je dugo vremena bio treći da bi u odličnoj završnici prestigao Zabočanina Posaveca i tako stigao do srebra, dok je prvoplasirani Bakšić iz Gline ovog puta bio nedostižan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Medalja se očekivala i od Hele Rakamarić na 3000 metara, jer je imala uvjelrjivo najbolji prijavljeni rezultat, no Hela očito nije u top formi za zimski dio sezone - završila je tek pretposljednja sedma, ispred klupske kolegice Lare Franjković. Pred kraj utrke stisnula je i pokušala izboriti broncu no kada u tome nije uspjela potpuno je pala i na kraju prošla kroz cilj tek sedma.

Od ostalih rezultata može se izdvojiti solidno osmo mjesto Lovre Grijaka na 60 metara.

I ove subote održani su paralelni mitinzi u više konkurencija. Kod seniora Bruno Belčić uvjerljivo je slavio na 1500 metara, a bronce su osvojili Nika Jagodić, također na 1500 metara, te Andrej Belčić na 300 metara. 

Tina Vuletić iz KA Tima, pak, bila je druga na 200 metara u konkurenciji mlađih kadetkinja.

Izdvojeno


Reci što misliš!