SPORT

BRAVO DJEVOJKE

Drama kraj Korane! Karlovačke odbojkašice nakon više od dva sata borbe došle do super važne pobjede protiv Kaštelanki

Drama kraj Korane! Karlovačke odbojkašice nakon više od dva sata borbe došle do super važne pobjede protiv Kaštelanki

Karlovčanke su saznale i suparnice u polufinalu Hrvatskog kupa - bit će to ekipa Dinama, a igrat će se u Zagrebu.

Karlovačke odbojkašice u 14. kolu Superlige ostvarile su izuzetno važnu pobjedu protiv Ribole Kaštela. Slavile su naše djevojke sa 3:2, iako su bile nadomak brze i glatke pobjede 3:0, ali umjesto toga gledali smo pravu dramu u dvorani kraj Korane. No, najvažnija je pobjeda kojom su zadržale vrlo dobro peto mjesto na ljestvici, ali i napravile prvi korak prema osiguranju znatno mirnijeg i opuštenijeg nastavka sezone.

U prvom setu nije bilo ni najmanje dvojbe. Odličnom igrom Karlovčanke su napravile ono što su i najavile - nametnule se od samog starta, što je pravi recept za Kaštelanke i sa 25:13 došle do vodstva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavile su naše djevojke tako i u drugom setu, brzo došle do šest poena prednosti, da bi u drugoj fazi set malo popustile, odigrale su nešto i gošće koje sigurno nisu tako loše kako bi se dalo zaključiti po posljednjim rezultatima, stigle su na samo poen zaostatka (18:17, 19:18), no minuta odmora u pravi trenutak stavila je ipak stvari na svoje mjesto. Ubrzo su karlovačke odbojkašice "dodale gas" i sa 25:19 došle do 2:0.

Nakon sjajne igre u prva dva seta, domaće kao da su se malo opustile i već proslavile pobjedu pa su u trećem setu gošće od samog početka vodile. Činilo se da će ipak sve doći na svoje mjesto kada su "kelteksice" od 4:7 preokrenule na 10:9, no ubrzo je opet minus tri (11:14). Kod 13:16 vraćaju se Karlovčanke s tri uzastopna poena i od 16:16 kreće "igra živaca", igra se poen za poen, a sve do 24:23 u prednosti su uvijek Kaštelanke koje tako dolaze i do set lopte. Tada Kelteks osvaja dva poena zaredom i na 25:24 dolazi do prve meč lopte. Nažalost, tu i staje i Ribola s tri uzastopna poena smanjuje na 2:1.

Promijenilo je to "momentum" utakmice i unijelo dosta bojazni među publiku koja je u vrlo lijepom broju došla podržati Karlovčanke u ovoj važnoj utakmici, ali očito i među igračice. Četvrti set bolje su otvorile gošće, no vjerovali smo da stvari ipak sjedaju na svoje mjesto kada su odbojkašice Kelteksa od 6:7 lijepom serijom poena došle do prednosti 12:8. Ipak, gošće su, čini se, baš na karlovačkom parketu odlučile pokazati da izlaze iz krize i kod 16:13 s pet uzastopnih poena preokreću na 16:18. Opet "potežu" domaće i vode 19:18, ali opet i staju i ubrzo je 20:23. Trenutak kasnije, zaista nevjerojatno nakon viđenog u prva dva seta, 21:15 i izjednačenje!

Strah na tribinama u tom trenutku bio je i više nego razumljiv. Gošće u naletu, a statistika zabrinjavajuća - u jesenskom dijelu sezone Karlovčanke su igrale čak osam utakmica u pet setova (šest u Superligi) i sedam puta izgubile (pet puta u Superligi)! Napetost u odlučujućem setu je nevjerojatna, a karlovačke odbojkašice kao da ne žele do kraja slomiti gošće - vode 5:1, tren zatim je 5:4. Potom je 8:5 - pa 8:8. Zatim 11:8 pa - 11:11. Je li peti set zaista uklet za Karlovčanke? Srećom, ipak nije. I u završnici su domaće odbojkašice bolje i sa 15:12 dolaze do pobjede koju su mogle ostvariti jedno sat vremena ranije (!), ali ovako je možda i slađe, pogotovo nakon skidanja "prokletstva petog seta". 

Pred našim djevojkama sada je druga "utakmica sezone". Sljedeće subote opet igraju na svom parketu protiv ekipe zaprešićkog Neba, dobrih poznanica i iz lige, ali i s prijateljskih ogleda (u zimskoj stanci Zaprešićanke su slavile u Karlovcu sa 4:1 ali Kelteks je tada bio bez Doris Barić, a u uzvratu su kompletne Karlovčanke u Zaprešiću slavile također sa 4:1). Dakako da karlovačke odbojkašice kvalitetom ne bi trebale strahovati za ostanak, no u čudnoj sezoni u kojoj ispadaju tri ekipe i uz vrlo izjednačenu ljestvicu bolje je što prije osigurati solidnu bodovnu prednost. Upravo pobjeda protiv Neba to bi najvećim dijelom donijela, jer naše djevojke imaju i izuzetno dobar set količnik, koji je prvi kriterij u slučaju istog broja bodova. Išli su im na ruku i ostali rezultati ovog kola, konkretnije porazi Neba i Don Bosca tako da se zaista može reći kako bi pobjeda nad Nebom bila presudna u ovoj sezoni.

Recimo na kraju i da je obavljen ždrijeb polufinala Hrvatskog kupa "Snježana Ušić" u kojem su Karlovčanke drugu sezonu za redom. Nažalost, opet nisu imale sreće - čeka ih gostovanje (igra se samo jedna utakmica) u Zagrebu kod Dinama. Susret je na rasporedu 28. veljače, a u drugom polufinalu sastaju se Marina Kaštela i zagrebačka Mladost.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!