SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Sport u Karlovačkoj županiji! 18 naslova državnih prvaka u momčadskim i ekipnim natjecanjima, 60 pojedinačnih prvaka države i 4 medalje s međunarodnih i europskih prvenstava

Sport u Karlovačkoj županiji! 18 naslova državnih prvaka u momčadskim i ekipnim natjecanjima, 60 pojedinačnih prvaka države i 4 medalje s međunarodnih i europskih prvenstava

Svečanošću proglašenja najboljih u sportu Karlovačke županije održanoj u gradu Slave Raškaj, u dvorcu Zrinskih i Frankopana, završeno je službeno proglašenje laureata sporta u izboru gradskih sportskih zajednica i županijskoj sportskoj zajednici za prošlu godinu.

Na svim gradskim, i županijskom proglašenju, nagrađeni su najbolji pojedinci i udruge, treneri, dodijeljene su i nagrade sportskim djelatnicima kao i nagrade za dugogodišnji rad u sportu. Nagrađene su mlade nade sporta i mladi sportaši s postignutim rezultatima u 2023. godini, a klubovi - jubilarci nagrađeni su za 100, 75, 50 i 25 godina neprekidnog djelovanja. 

Krovna sportska asocijacija Karlovačkoj županiji napunila je 28 godina postojanja i među prvima je zajednicama koje su osnovane  u Republici Hrvatskoj. Danas u svom sastavu ima 5 sportskih zajednica koje djeluju u županijskim gradovima (Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Ozalj  i Slunja). Strukovni sportski savezi djeluju u 17 različitih sportova te Parašportski savez i Školski sportski savez, sveukupno 24 članice. Tu je i 245 sportskih klubova, ima oko 6.000 registriranih sportaša, a rekreativno se sportom bavi preko 8.000 sportaša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prošloj godini sportaši Karlovačke županije osvojili su 18 naslova državnih prvaka u momčadskim i ekipnim natjecanjima, 60 pojedinačnih prvaka države i 4 medalje s međunarodnih i europskih prvenstava . 

Zajednica odlično surađuje s Karlovačkom županijom te gradskim i strukovnim sportskim savezima. Prati Projekte i programe  Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) o dobru suradnju u realizaciju istih. U prošloj godini ostvarena sredstva za sport Karlovačke županije jesu 215.000 eura.

Iz HOO su ove godine podigli sredstva za programe „Aktivne zajednice“ na 15.000 eura te za mali program, opremu, na 10.000 eura. Ogulinska sportska zajednica je 2023. preko tog programa dobila sredstva za rasvjetu po svim dvoranama u iznosu od 9.300 eura i 6.640 eura za opremu.

 Iz program „Sufinanciranje programa razvoja sporta od interesa za jedinice lokalne odnosno područne samouprave“, koji se sufinancira iz Ministarstva turizma i sporta preko županijskih sportskih zajednica dobiveno je 167.388 eura za 24 trenera i opremu za 30 klubova, a za 2024. 210.232 eura, za 18 trenera i opreme za 25 klubova za rad s mladim sportašima do 18 godina. Iz vlastitih sredstava osigurano je oko 51.000 eura za obveznih 15 posto učešća.

U nastavku je pregled izbora najboljih u sportu u Karlovačkoj županiji i gradovima Karlovcu, Ogulinu, Slunju, Ozlju i Dugoj Resi. U tom sveukupnom izboru naslove najboljih u svom gradu i županiji kod sportaša odnio je strijelac karlovačkog Policajca Matija Cindrić i njegov klub SK Policajac. Kod sportašica je dominirala stolnotenisačica dugoreškog Aqueastila Xue Han Vukelja i odbojkašice karlovačkog Kelteksa.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA IZABRALA  Strijelca Matiju Cindrića, stolnotenisačicu Han Xue Vukelja, Streljački klub Policajac i Odbojkaški klub Kelteks. 

KARLOVAC IZABRAO  Strijelca Policajca Matiju Cindrića, odbojkašicu Kelteksa Doris Barić, Streljački klub Policajac i Odbojkaški klub Kelteks. 

OGULIN IZABRAO  Tenisača Ivana Karla Bana i automobilisticu Eriku Mariju Kušić, rukometaše Ogulina i odbojkašice Ogulina. 

SLUNJ IZABRAO  Nogometaša Ivana Paulića, kikboksačicu Luciju Bakalar, KBK Tigar i Mušičarsku selekciju ŠRD Slunjčica.

OZALJ IZABRAO   Kuglačicu Arianu Fajdetić i ribolovca Dragu Korenića, a ekipni naslovi pripali kuglačicama i kuglačima. 

DUGA RESA IZABRALA  Košarkaša Tomislava Čunovića, stolnotenisačicu Aqueastila  Xue Han Vukelja i Stolnoteniski klub Aquaestil.

Izdvojeno


Reci što misliš!