SPORT

MOTOKROS

Roko Ivandić iz MX Ribnik drugi na drugoj utrci Europskog prvenstva jugozapadne zone - osigurao polufinale u Rumunjskoj

Roko Ivandić iz MX Ribnik drugi na drugoj utrci Europskog prvenstva jugozapadne zone - osigurao polufinale u Rumunjskoj

Na drugoj utrci Europskog prvenstva jugozapadne zone u klasi 65 ccm, održanoj u Zaboku, Roko Ivandić, vozač Moto kluba MX Ribnik osvojio je drugo mjesto i osigurao nastup na polufinalnoj utrci u Rumunjskoj

Na subotnjem treningu Roko Ivandić imao je najbolje vrijeme kruga te je pobijedio na kvalifikacijskoj utrci. U prvoj vožnji utrke startao je treći i uskoro preuzeo vodstvo. Prije kraja prvog kruga proklizao mu je prednji kotač na zalijevanom stazi nakon čega je pao. Sa dvanaestog mjesta odličnom vožnjom došao je na treće mjesto i napadao drugouvrštenog Francuza Liama Morette. U jednom kanalu ponovno je pao i na kraju završio peti. Prvu vožnju pobijedio je Timotei Cez iz Francuske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugoj vožnji Roko je imao najbolji start. Kontroliranom vožnjom na vodećoj poziciji došao je do cilja i pobjede u drugoj vožnji, što mu je donijelo drugo mjesto u ukupnom poretku. Ukupni pobjednik utrke klase 65 ccm je Francuz Timotei Cez, a treći je bioTalijan Anthony Montoneri.

Pobjedom u Brežicama i drugim mjestom u Zaboku Roko je već osigurao nastup na polufinalnoj utrci u Rumunjskoj te zbog velike udaljenosti i troškova neće ni putovati na treću utrku u Portugal.

U klasi 85 ccm najbolji su bili Francuzi Sleny Goyer i Leo Diss-Fenard ispred Švicarca Emila Ziemera.

U klasi 50 ccm na Međunarodnom prvenstvu Hrvatske prvi je bio Luka Vorel ispred Maksa Sedlašeka i Lana Vrbeka.

Izdvojeno


Reci što misliš!