SPORT

PREMIJER LIGA

Golema pobjeda karlovačkih rukometaša u Kaštelama u dramatičnoj završnici! Slijedi utakmica sezone protiv KTC-a u Karlovcu!

Golema pobjeda karlovačkih rukometaša u Kaštelama u dramatičnoj završnici! Slijedi utakmica sezone protiv KTC-a u Karlovcu!

Karlovački rukometaši ostvarili su izuzetno važnu pobjedu u dramatičnoj utakmici na gostovanju kod Ribole Kaštela! Pobjeda je to koja ih je poprilično približila mogućnosti da izbore barem kvalifikacije za ostanak u Premijer ligi, ali pruža šansu i da u posljednja dva kola naši rukometaši uspiju izboriti i ostanak bez kvalifikacija.

Protiv otpisanih Kaštelana, koji međutim tek nakon što je postalo jasno da se ne mogu spasiti od ispadanja igraju opušteno i puno bolje pa su, primjerice, senzacionalno slavili u Trogiru, Karlovčani su unatoč izostanku Domagoja Smojvera odlično krenuli i dugo bili u osjetnoj prednosti, ali važnost utakmice njih je očito, za razliku od rasterećenih Kaštelana, sputala pa smo na kraju svjedočili pravoj drami.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naši rukometaši odvojili su se odmah na početku susreta na 8:3, a na odmor se otišlo sa 14:9 u korist Karlovca i sve je djelovalo vrlo lijepo i dobro. Nažalost, u drugom dijelu druga slika - već u 38. minuti je 15:15! Sabrali su se u pravi trenutak Karlovčani pa je ubrzo 17:15 i 20:17 za naše, no daleko smo od potpunog rješenja susreta - novi šok za karlovačke navijače i nova "crna rupa" događaju se od 49. do 54. minute kada domaći okreću sa 20:23 na 24:23 u svoju korist. Uzvraćaju i karlovački rukometaši sa dva pogotka i onda se igra gol za gol sve do samog kraja - minutu i pol do kraja sedmerac za Karlovac - Hrvojević pogađa prečku, a lopta se srećom odbija iza crte gola za vodstvo 28:27. Napad Kaštelana završava udarcem preko gola, a potom Karlovčani "razvlače" napad sve do pet sekundi prije kraja, a domaći u preostalom vremenu nisu mogli ništa osim očajničkog pokušaja sa 15-ak metara koji je završio u bloku naših rukometaša.

Hrvojević je svakako i junak ovog susreta uz čak 12 pogodaka te nepogrešivo izvođenje sedmeraca (7/7) i samo jedan promašaj iz igre.

Sljedeće subote naše rukometaše čeka, slobodno možemo reći, utakmica sezone. Domaći ogled protiv KTC-a u kojem bi pobjeda najvjerojatnije značila 100% osigurane kvalifikacije, ali i priliku da se izbjegnu čak i kvalifikacije ovisno o ishodu zadnjeg kola, tj. gostovanja kod Rudara. Svaki kiks, pak, bio bi gotovo nenadoknadiv.

Situacija na ljestvici je izuzetno složena dva kola prije kraja - uz ipak mirnije Goricu i Trogir koji imaju 19 bodova, čak pet klubova ima 17: Osijek, Dubrava, Rudar, Karlovac i KTC! Svima njima za vrat diše Moslavina koja je ostvarila veliku pobjedu u Rudama te sa 15 bodova još uvijek ima nade da će izboriti kvalifikacije, pogotovo ako se uzme u obzir da ima bolji međusobni omjer i s Karlovcem i sa KTC-om. Tu je još i Metković koji još uvijek igra svoj susret protiv Gorice, no kako stvari stoje doći će do pobjede čime se doći i na 18 bodova. U svakom slučaju - potpuni metež na ljestvici!

Izdvojeno


Reci što misliš!