SPORT

ZLATNE!

Kadetkinje Streljačkog kluba Karlovac prvakinje države u gađanju zračnom puškom! Šegini srebro, Jarnjaku bronca

Kadetkinje Streljačkog kluba Karlovac prvakinje države u gađanju zračnom puškom! Šegini srebro, Jarnjaku bronca

Kadetkinje Streljačkog kluba Karlovac, u sastavu Lara Đurić, Mia Šegina i Iva Kušan, osvojile su titulu državnih prvakinja u gađanju serijskom zračnom puškom na državnom prvenstvu održanom u Osijeku, a karlovačkom klubu pripale su i po jedna srebrna i jedna brončana medalja u pojedinačnom dijelu natjecanja.

U ekipnom dijelu, u konkurenciji 13 ekipa, mlade Karlovčanke su bile najbolje u neizvjesnom raspletu - naime, kao i naše djevojke, 562 "upucana" kruga imalo je i zagrebačko Trnje, no Karlovčanke su bile bolje u zadnjoj seriji te su tako dodatnim kriterijem došle do naslova prvakinja Hrvatske. Treće mjesto osvojila je riječka Lokomotiva sa 556 krugova. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U pojedinačnoj konkurenciji Mia Šegina osvojila je srebrno odličje u konkurenciji mlađih kadetkinja - od nje je bolja bila jedino Jurkovac iz Trnja, dok je brončano odličje osvojila Balent iz Belišća. Kod kadetkinja najbolja Karlovčanka bila je Lara Đurić koja je u konkurenciji 73 natjecateljice kao četvrta ušla u finale, a potom i na kraju finalnog gađanja zadržala tu poziciju. Mia Šegina zauzela je 10. mjesto. 

U muškoj kadetskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvario je Enzo Jarnjak koji je među 71 natjecateljem kao šestoplasirani izborio finale i onda u njemu odličnim gađanjem stigao i do brončane medalje - bolji od njega bili su samo Božić iz Opatije i Kvesić iz Trnja. U mlađekadetskoj konkurenciji Ivano Čulig bio je deveti.


U ekipnom poretku strijelci Karlovca zauzeli su peto mjesto, a solidna je bila i SK Mrežnica Mrežnički Brig na sedmom mjestu u konkurenciji 17 ekipa.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!