SPORT

VRH NEDOSTIŽAN

U velikom derbiju na Kantridi nogometaši Karlovca 1919 pomalo nesretno poraženi od Opatije 1:0 - mogu li do kvalifikacija?

U velikom derbiju na Kantridi nogometaši Karlovca 1919 pomalo nesretno poraženi od Opatije 1:0 - mogu li do kvalifikacija?

Nogometaši Karlovca 1919 u velikom derbiju 27. kola SuperSport 2. NL poraženi su danas na riječkoj Kantridi od momčadi Opatije sa 1:0. Možda je poraz malo i nepravedan, zaslužili su Karlovčani bod gledajući svih 90 minuta, no u konačnici nisu iskoristili svoje prigode, a domaći jednu od rijetkih jesu i spora oko njihove pobjede ne može biti.

Utakmica je bila očekivano vrlo tvrda - oslabljeni Karlovčani, pogotovo zbog izostanka graditelja igre Zvonka Pamića, nisu smjeli bezglavo jurnuti po bodove, a Opatija je također bila oprezna, jer njoj je i bod u ovom susretu donosio puno. U prvom poluvremenu "plavo-bijeli" su ipak imali dvije odlične prilike, no lopta nije završila u mreži - prvo je Ribar u 19. minuti izbio sam pred domaćeg vratara koji mu je efektno obranio udarac, a u posljednjim trenucima poluvremena Krstanović je izmakao pažnji domaće obrane i u pokušaju loba pogodio gredu. S druge strane, Opatija je imala opasan slobodnjak na samom rubu 16 metara, koji je uspješno otklonio karlovački vratar Marković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom dijelu igralo se življe, bilo je i više pokušaja s obje strane, no sve je to prolazilo bez veće opasnosti za vratare. I onda, u 78. minuti, Opatijci koriste neopreznost Karlovčana koji su u malo većem broju krenuli u napad i Nigerijac Ajayi iz kontre trese mrežu za 1:0. Nakon toga potpuna dominacija "plavo-bijelih", ali nažalost i potpuno jalova, bez ijedne konkretne prigode do kraja susreta, domaći su se odlično branili i obranili za velika tri boda.

Prvo mjesto sada je i definitivno nedostižno našim nogometašima, a pobijedi li sutra Radnik na svom terenu Krk vjerojatno je nedostižno i drugo mjesto. Ipak, treba uzeti u obzir i da su Križevčani zasad bez licence pa je moguće da će i treće mjesto nositi kvalifikacije, ali nakon ovog poraza i dođe li do očekivane domaće pobjede Kustošije nad porečkim Jadranom i Zagrepčani bi mogli imati dva boda "viška" u odnosu na Karlovčane.


Ono što je koliko-toliko na strani naših nogometaša je činjenica da u preostale tri kola mogu do svih devet bodova. Hoće li to biti dovoljno za nešto - znat ćemo prvog dana lipnja.

U sljedećem kolu nogometaši Karlovca 1919 dočekuju Marsoniju iz Slavonskog Broda, potom u pretposljednjem kolu gostuju kod Hrvatskog dragovoljca u Zagrebu, a u posljednjem kolu sezone na "Čavleku" dočekuju križevački Radnik.

Izdvojeno


Reci što misliš!