SPORT

TRI ODLIČJA

Mačevanje: Mladi karlovački borac Jakov Božić dvostruki prvak Hrvatske u floretu, Iva Kirinčić osvojila broncu

Mačevanje: Mladi karlovački borac Jakov Božić dvostruki prvak Hrvatske u floretu, Iva Kirinčić osvojila broncu

Dva zlatna i jedno brončano odličje osvojili su članovi Mačevalačkog kluba Karlovac na prvenstvu Hrvatske za disciplinu floret. Mogli su i više, jer imali su još čak osam borbi za medalje, no nažalost u svima su ostali kratki.

Mladi Jakov Božić zato je bio zaista nezaustavljiv i osvojio je dva zlata! Prvo je bio najbolji u svojoj pravoj kategoriji - do 15 godina starosti, i to iznimno uvjerljivo sa osam pobjeda u isto toliko borbi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga nastupio je i u starijoj konkurendiji - do 17 godina starosti, te također došao do zlata, nakon što je u skupini malo lošije krenuo, no ipak izborio prolazak s omjerom 2-2, a potom zaredao tri pobjede u eliminacijskim borbama i došao do još jednog zlata. 

Medalju je osvojila i Iva Kirinčić, također u kategoriji do 15 godina starosti. Iva je nakon četiri pobjede i jednog poraza zaustavljena u polufinalu, izgubivši tijesno borbu rezultatom 15-13 od kasnije osvajačice turnira, te tako na kraju osvaja brončanu medalju.


Borbe za medalju izgubili su Mislav Ostarčević i Lovro Oniško u kategoriji do 11 godina, David Kruhek u kategoriji do 15 godina, Niko Adam i David Kruhek u kategoriji kadeta, Iva Kirinčić u kategoriji kadeta, Luka Bublić u kategoriji juniora i Antonio Gojak u kategoriji seniora. Napomenimo i da je Antonio Gojak, bez obzira na malo lošiji nastup na ovom prvenstvu, osigurao nastup na Europskom seniorskom prvenstvu koje se sredinom lipnja održava u Bernu u Švicarskoj.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!