SPORT

JEDNA ALI VRIJEDNA

Mlada karlovačka karatistica Bruna Briški osvojila brončano odličje na kadetskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Mlada karlovačka karatistica Bruna Briški osvojila brončano odličje na kadetskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Mlada karlovačka karatistica Bruna Briški osvojila je brončano odličje na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore održanom ovog vikenda u Zagrebu. 

Bruna je u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma ostvarila dvije vrlo uvjerljive pobjede - u osmini finala 8:0 protiv Mie Čunčić iz Velike Gorice te u četvrtfinalu s identičnih 8:0 protiv Nine Ružić iz CBS Pula. U polufinalnoj borbi poražena je od Antonije Knezović iz zagrebačkog Hrvatskog dragovoljca sa 3:0 pa je brončano odličje morala potvrditi u repasažu, što je i uspjela pobjedom 4:3 nad Anteom Nikolić iz splitskog KK Dalmacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U jednoj od najmasovnijih kategorija, onoj kadeta do 52 kg, Ivan Farkaš i Patrick Blažević također su imali prigodu kroz repasaž doći do medalje. Farkaš je poražen u prvom kolu, a Blažević je nakon dvije pobjede zaustavljen u četvrtfinalu, no obojica su poraženi od kasnijih finalista pa su dobili prigodu u repasažu. Farkaš je u prvom kolu repasaža pobijedio, no u drugom kolu su obojica poraženi pa su obojica zauzeli sedmo mjesto. 

To su i jedini registrirani plasmani KK Karlovca 1969 (u karateu se boduje samo prvih osam mjesta, ostalo se registrira kao "nastup") iako su imali još dvije natjecateljice. Lola Kurtagić poražena je u prvoj borbi u kategoriji kadetkinja do 61 kg, dok je Lucija Šegavić u kategoriji juniorki do 66 kg nakon uvodne pobjede poražena u četvrtfinalu s tijesnih 5:4 od Riječanke Krešić, no ona je potom u polufinalu s identičnih 5:4 poražena od druge Riječanke Jurković pa je Lucija tako "za dlaku" ipak ostala bez prilike da kroz repasaž izbori broncu.


U konkurenciji 60 klubova iz cijele Hrvatske Karate klub Karlovac 1969 ekipno je zauzeo 25. mjesto.

Izdvojeno


Reci što misliš!