SPORT

PRIOPĆENJE

UO Mladost Rečica o nemilim događanjima: Naši igrači su pogriješili, ali bili su "vruće glave", nisu ni nasilnici ni seksisti

UO Mladost Rečica o nemilim događanjima: Naši igrači su pogriješili, ali bili su

Niti jedan od njih u karijeri nije dobio crveni karton, ističu u klubu.

Upravni odbor Nogometnog kluba Mladost Rečica poslao je priopćenje za javnost povodom događanja na utakmici u Donjem Mekušju, kao i medijskih napisa o istima. Prenosimo ga u cijelosti: 

Poštovani,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obraćamo se javnosti u vezi nemilih događaja koji su se javili pred sam kraj prvenstvene utakmice 2. ŽNL između NK Kupa i NK Mladost Rečica, koja je odigrana prošle nedjelje u Donjem Mekušju.

Kao prvo izuzetno nam je žao što se događaj uopće i dogodio i što se naš klub našao na portalima i društvenim mrežama izvrgnut izrugivanju javnosti i ispričavamo se zbog toga sutkinji, javnosti i našim navijačima. Naš klub ima gotovo 75 godina postojanja i nikad nije bio na takvim udarima. Naša 3 igrača su pogriješila i izrekla po tvrdnjama sutkinje utakmice neprimjerene i uvrdljive riječi sutkinji i za to zaradili isključenja. Nakon toga su od strane disciplinskog suca i kažnjeni i to puno strože jer su te riječi izrekli sutkinji, nego da su izrekli nešto slično muškom sucu. Ništa ne opravdavamo, ali ljudi to je nogometna utakmica. Svatko tko je igrao ili igra nogomet ili radi u nogometnom klubu zna da su igrači i jedne i druge momčadi za vrijeme trajanja utakmice "vruće" glave i da mogu izreći neke stvari koje inače nikada ne bi ili uopće tako ne misle. Tako se nešto dogodilo i igračima naše momčadi, te su reagirali kako su reagirali i tu više nema povratka. Sutkinja se prihvatila te uloge da dijeli pravdu na nogometnim utakmicama i samim time treba biti svjesna što to nosi sa sobom. Znači da se može dogoditi da joj bude svašta izgovoreno, bilo od strane igrača, službenih osoba ili navijača jedne i druge momčadi jer to nije kazališna predstava već nogometna utakmica. Još jednom naglašavamo da ne opravdavamo postupke, ali samo konstatiramo što sa sobom nosi uloga suca ili sutkinje na nogometnim utakmicama.


Kao klub dugogodišnje povijesti istina nismo trenutno rezultatski u nekom bajnom stanju i nije nam lako raditi u današnje vrijeme da uopće održimo klub jer se dosta klubova nažalost i gasi. Tko radi u nogometu zna s kakvim se problemima svi suočavamo. Samim time nam teško pada kad se naš klub ovako javno blati i to nam još dodatno otežava funkcioniranje. Pa zar mislite stvarno da netko od nas uči igrače ili da im je naredio da dobiju crvene kartone. Upravo suprotno, zna se da je to nogometna utakmica i da mogu pogriješiti i igrač i sudac. Stoga je apsolutno neprimjereno ovako javno prozivati klub. A šta se tiče igrača pogriješili su, ali nisu nikakvi seksisti, nasilnici ili nešto slično. Dapače, nikad do sada ti dečki nisu dobili crveni karton na utakmici, te su se uvijek primjereno ponašali i apsolutno im je žao što se punim imenom i prezimenom tako negativno prezentiraju u javnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!