SPORT

VESLANJE

Veslači Korane osvojili dva odličja na državnom seniorskom prvenstvu - Bauer srebrni, a dvojac Opačić/Car brončani

Veslači Korane osvojili dva odličja na državnom seniorskom prvenstvu - Bauer srebrni, a dvojac Opačić/Car brončani

Jednu srebrnu i jednu brončanu medalju osvojili su veslači Korane na državnom prvenstvu u veslanju za seniore održanom ovog vikenda na regatnoj stazi na Jarunu u Zagrebu.

"Koranaši" su nastupili s tri posade, iako je planirano bilo pet no zbog bolesti su od natjecanja morali odustati Ema Hodak koja je trebala nastupati u skifu te Luka Hajdin i Jan Latković zbog čega je otpao nastup Koraninog četverca na pariće. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srebrno odličje osvojio je Mauro Bauer u skifu za lake seniore - u finalnoj utrci sedam posada Bauer je zaostao samo za Lukom Radonićem iz zagrebačke Trešnjevke za sedam sekundi, dok je punih 12 sekundi bio ispred brončanog veslača osječkog Iktusa Jakova Horvata, dok su ostali čamci i znatno više zaostali za vodećim trojcem.

Broncu su, pak, u dvojcu za lake seniore osvojili Matija Car i Leon Opačić, u konkurenciji šest posada. U utrci u kojoj su se posade brzo podijelile u dva "trojca", naši su veslači bili treći iza dvojaca Mladosti i Iktusa, dok su ostale posade poprilično zaostale.


Solidan nastup imali su i Josip Jakšić i Šime Ravnjak u dvojcu za seniore - još juniorskog uzrasta osvojili su četvrto mjesto u utrci u kojoj su imali čast veslati i protiv zlatnog olimpijca Valenta Sinkovića, koji ovog puta nije veslao s bratom već s Ivanom Talajom. Ovaj dvojac Mladosti osvojio je zlato, drugo mjesto pripalo je Trešnjevci, a treće Mornaru. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!