SPORT

ŠAMPION

Karlovčani dočekali svog svjetskog prvaka Oscara Kovačića! U svoj grad donio zlato u tekvandou u kategoriji juniora do 78 kilograma težine

Karlovčani dočekali svog svjetskog prvaka Oscara Kovačića! U svoj grad donio zlato u tekvandou u kategoriji juniora do 78 kilograma težine

Dokazao je da je sportaš koji teži olimpijskoj medalji. Poznavajući njega to će biti olimpijsko zlato.

Članovi i simpatizeri Tekvando kluba Prana dočekali su danas Oscara Kovačića koji se sa svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji vratio sa zlatnom medaljom u juniorskoj kategoriji do 78 kilograma težine, a na doček je stigao u pratnji trenera Luke Vlašića.

Kovačić je okupljenima zahvalio i poručio da je tekvando u Karlovcu i Hrvatskoj sve jači, a zahvalio je i Vlašić prisutnima ispred klupskih prostorija na tome što su ih pratili i podržavali. Oscarova majka Cindy je naglasila povezanost tog natjecatelja i trenera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Hvala Luki. Vječno sam mu zahvalna. Ovo je sve zbog njega. On jako voli Oscara i Oscaru je Luka najveći uzor – poručila je.

Klupski predsjednik Goran Cvitak je istaknuo da je uspjehu prethodilo mukotrpno razdoblje priprema, no da je Oscar pokazao da je kapacitet i da može izdržati takav tempo rada.


- Kad sam mu rekao da želim da dođe s odličjem, odgovorio je da se vraća sa zlatnom medaljom – naveo je Cvitak.

Rekao je i da je u Kovačićevoj kategoriji nastupilo 40 natjecatelja.

- Dosta ih je koji nakon mukotrpnog trenažnog procesa izgube prvu borbu. To je šok kojeg su svi imali, pa i Oscar, a uvijek se dizao. Dokazao je da je sportaš koji teži olimpijskoj medalji. Poznavajući njega to će biti olimpijsko zlato. Godinama prati svoje uzore i živi tekvando, a danas je i sam postao uzor mnogim natjecateljima. Za sve ovo je zaslužan iskreni odnos povjerenja s trenerom s Lukinom dozom pozitivne ludosti – rekao je Cvitak.

Predsjednik Karlovačke sportske zajednice Željko Šančić je dodao da stalno "dosađuju" gradskoj upravi uvjeravajući vlasti da treba još više trenera i da trenere treba dodatno motivirati i stimulirati, a da s "vapajima" nailaze na "plodno tlo".

- Gradonačelnik Damir Mandić itekako ima sluha i razumijevanja za sport. Drago mi je da je na čelu našega grada takva osoba. Vjerujem da ćemo nastaviti povećavati financijska sredstva za trenere u sportu, ali isto tako raditi i na unapređenju sportske infrastrukture. Sve to će biti dobra podloga za ovakve uspjehe i nastavak karijere našeg Oscara – kazao je Šančić.

Predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije je kao karatist Želimir Feitl naglasio da je uspjeh tim veći jer je Kovačić u jednom danu održao šest borbi.

- Pripremiti sportaša da iz borbe u borbu bude sve jači, da dođe u finale, to nisu male stvari, to govori da o tome da je Oskarova perspektiva svijetla. Potrudit ćemo se da ga ne vrbuje TKD Marjan – poručio je Feitl.

Dožupanica Vesna Hajsan Dolinar je izrazila uvjerenje da će Kovačićev uspjeh potaknuti "mnogu dječicu" da se bave sportom.

- Ako dovoljno čvrsto radiš, imaš volju i ovakvu ekipu trenera, svjetski rezultat se može postići – dodala je V. Hajsan Dolinar.

Mandić je također istaknuo važnost "simbioze" trenera i natjecatelja.

- Ne radi se samo o sportu, nego o atmosferi koju njegujete u našem gradu i tome se mogu samo nakloniti. Sad će se vjerojatno javiti mnogi koji će tvrditi da su bolji od Luke i Prane, a odgovorno tvrdim da nisu. Karlovac napokon treba olimpijskog pobjednika – poručio je.

Izdvojeno


Reci što misliš!