KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Mlade snage i maratonci kojima je godinama već sport u srcu

7 DANA NA 4 RIJEKE: Mlade snage i maratonci kojima je godinama već
sport u srcu

Protekli sportski vikend na 4 rijeke obilježile su mlade snage karlovačkog sporta. Nadarena penjačica, tekvondašice i mačevalac poharali su međunarodnu sportsku scenu. Debitantice u drugoligaškom košarkaškom društvu nemaju za čime žaliti, a odbojkašice su odigrale za sebe i svog bivšeg trenera. Odlazak uspješnog trenera Gorana Zeca iz Karlovca u Zagreb još je jedan autogol za karlovačku odbojku ali i za KA-sport u cjelini, ali zato učitelj mačevanja Krešimir Profozić uspješno educira trenere i izvan grada na 8 obala. Šećer za kraj ovog tjednog osvrta jesu maratonci kojima je sport u srcu godinama već. Zasluženo.

SPORTSKI USPJEH TJEDNA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Anja Santini Mikulić, mlada članica Planinarskog društva Dubovac polučila je zapažen uspjeh u talijanskom gradu Tarvissio na međunarodnom Interregionalnom (IRCC). natjecanju. Ona je konkurenciji kadetkinja iz 4 država (Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske) zauzela 2. mjesto osvojivši srebrnu medalju u penjanju po umjetnoj stijeni, disciplina Lead (osiguranje konop). Inače, Anja je članica je reprezentacije Hrvatske u ovoj disciplini, a kako je penjanje po umjetnoj stijeni sportska disciplina uvrštena po prvi puta na iduće Olimpijske igre Tokio 2020. ova spretna članica PD Dubovac sad ima velike šanse i da otputuje na svjetsku olimpijsku smotru.

JOŠ JEDAN MEĐUNARODNI USPJEH

Nadarene karlovačke takvondašice, mlada Magdalena Ljubić i iskusnija Tadea Beršinić, osvojile su prva mjesta na međunarodnom turniru XX Open Internacional Jordan – FAMC 2019 u Barceloni (Španjolska). Ljubić je 1. mjesto osvojila u kategoriji kadetkinja (-33 kg), dok je Beršinić osvojila 1. mjesto u kategoriji seniorki (-62 kg). Sveukupno je nastupilo 332 natjecatelja iz 11 država iz 32 kluba.

MAČEVALAC I TRENER

Najbolji karlovački seniorski mačevalac, član MK Karlovac, Antonio Gojak, nastupio u Zagrebu na Inter kupu, međunarodnom natjecanju za disciplinu floret gdje je s ukupnim omjerom od 5 pobjeda i 3 poraza na kraju osvojio solidno 3. mjesto u konkurenciji 13 boraca. Njegov trener Profozić je na poziv osječkog mačevalačkog kluba 5 dana proveo u slavonskoj metropoli gdje je za tamošnje trenere, kao i grupne i individualne treninge za sve dobne kategorije u osječkom klubu, održao seminar. Učio ih je disciplini mač koja je primarna disciplina u njihovom klubu. Nek' se zna da je Profozić na plaći HOO-a za rad s djecom te zasad jedini takav trener u gradu Karlovcu.

BIT' ĆE BOLJE

Košarkašice Karlovca svoju debitantsku sezonu u 2. Hrvatskoj košarkaškoj ligi Zapad završile su odličnom igrom i uvjerljivom pobjedom nad ŽKK Radost iz Čakovca. Sezonu su karlovačke košarkašice završile na 6. mjestu u ligi koju čini 8 ekipa. Možda se očekivalo i malo više, međutim neiskustvo je u početku sezone bilo veliki teret. Ali bit' će bolje! Nastupile su: Čalić, L. Hajpetar, Lekaj, S. Hajpetar, Jakin, Kos, Divčić, Belić, Mihalić i Prugovečki. Trener: Vedran Benić.

POKLON BIVŠEM TRENERU

U zanimljivom meču karlovačke odbojkašice svladale Don Bosco i tako riješile pitanje prvakinja 1B lige. Puna dva sata potrajao je ogled između Karlovca i zagrebačkog Don Bosca, a Karlovčanke su protiv vrlo jakog suparnika pružile u cjelini vrlo dobru igru. Ovom pobjedom su zapravo riješile i pitanje prvakinja 1B lige. Don Bosco je u prošlom kolu pomalo iznenađujuće svladao Mladost II i mogao zakomplicirati završnicu prvenstva, ali nakon ovog poraza sve je jasno – Mladost II bit će prvak, a mirnu završnicu karlovačke odbojkašice i trenerica Irena Zdjelar tako su poklonile svom bivšem treneru, Goranu Zecu.

DODIR PRIRODE

U okviru tradicionalnog Zagrebačkog proljetnog polumaratona u Zagrebu je održano i prvenstvo Hrvatske u polumaratonu na kojem su nastupili predstavnici 28 klubova iz Hrvatske, među kojima i članovi karlovačke udruge „Dodir Prirode“. Polumaratonke su ostvarile vrlo dobar plasman osvojivši ekipno 6. mjesto u konkurenciji 18 ekipa. Pojedinačno jer najbolje plasirana bila Gabrijela Šalković završivši utrku na 21. mjestu, dok je Željka Cunić Milošević bila 23. Za ukupan redoslijed računao se i treći najbolji rezultat koji je ostvarila Ivana Radović na 41. mjestu. Muška ekipa zauzela je 15. mjesto u ekipnom poretku, a pojedinačno je najbolji bio Zoran Vučković na 50. mjestu.

Izdvojeno


Reci što misliš!