KULTURA

Na 15. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava dvije prve nagrade u Karlovac - Folklornoj družini Vuga i Ženskoj pjevačkoj skupini KUD Sveti Antun

Na 15. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava dvije prve nagrade
u Karlovac - Folklornoj družini Vuga i Ženskoj pjevačkoj skupini
KUD Sveti Antun

U Sisku je održan 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, na kojem su sjajan nastup imale dvije skupine iz Karlovca. Riječ je o Folklornoj družini Vuga i Ženskoj pjevačkoj skupini KUD-a Sveti Antun Zadobarje. Obje su skupine osvojile prve nagrade u svojim kategorijama.

Na ovoj manifestaciji održanoj u dvorani Miroslav Miletić Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture nastupilo je 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija i gostujuća Pjevačka skupina Češke besede Sisak, ukupno s oko 350 pjevača i pjevačica. Pravo nastupa izborili su samo najbolji, odnosno oni koji su zadobili najviše ocjene na županijskim smotrama tijekom godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Folklorna družina Vuga osvojila je prvu nagradu u kategoriji malih vokalnih sastava, dok je Ženska pjevačka skupina KUD-a Sveti Antun Zadobarje bila najbolja u kategoriji izvorne pučke glazbe.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!