Nekategorizirano

Birtijaški obračun - odalamio je Karlovčanina barskom stolicom i slomio mu nogu: "Psovao nam je ustašku majku"

Birtijaški obračun - odalamio je Karlovčanina barskom stolicom i
slomio mu nogu:

Muškarac iz Vojnića morat će platiti 30.000 kuna odštete te još 15.000 kuna sudskih troškova Karlovčaninu kojega je teško ozlijedio u jednom kafiću u Vojniću. Kako je utvrđeno u prethodnom kaznenom postupku on ga je udario metalnom barskom stolicom u predio lijeve noge te mu prelomio patelu lijevog koljena.

- Zbog loma desne patele lijevog koljena, tužitelju je trajno smanjena životna aktivnost i on će posljedice osjećati, kako na poslu, koji zahtjeva sjedenje, tako i u slobodno vrijeme jer se neće moći baviti poslovima i aktivnostima kojima se bavio prije ovog događaja. Do bolnosti i oticanja koljena dolazi kod većeg opterećenja, izražajnije se smetnje pri hodanju po kosinama, dužem hodanju, čučanju i klečanju, što sve smanjuje životne aktivnosti tužitelja - naveo je u odštetnom zahtjevu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tuženik poriče postupku poriče da je udario tužitelja, odnosno istaknuo je prigovor suodgovornosti tužitelja, navodeći da je tužitelj svojim ponašanjem izazvao nastanak događaja, odnosno da se radilo o nužnoj obrani ili pak eventualnom prekoračenju nužne obrane.

- Tuženik u svom iskazu tvrdi da su on i još dvojiva sporne večeri stajali s lijeve strane šanka, dok je tužitelj bio oko 4-5 metara s desne strane šanka. Nakon što je jedan od njih zapeo i srušio čašu, prišao im je tužitelj, opsovao mater ustašku i majku, te zamahnuo i udario ovoga u glavu, da bi tada on (tuženik) i drugi gurnuli tužitelja koji je pao na guzicu, podigao se i prešao preko šanka visokog oko 1,50 m, okrenuo se u lijevo, nogom zahvatio caffe aparat sa desne strane šanka i pao na pod, a oni se okrenuli i izašli iz kafića - navodi se u tuženikovoj obrani.

Tužitelj je pak naveo da je kritične zgode došao u lokal u kojem je radila njegova šogorica. U lokalu su između ostalog bili tuženik i još dvojica njegovih prijatelja, pa se pozdravio sa tuženikom, jer se znaju od ranije, budući je on prije hodao sa šogoricom, koja je te večeri i radila kao konobarica u lokalu. Drugu dvojicu je poznavao iz viđenja. Primijetio je da je to društvo bilo glasno i da je tu bilo i alkohola, ali do gužve nije odmah došlo, već nakon nekog vremena.

Povod svemu je bio što je jedan od trojice počeo razbijati čaše po lokalu, pa mu je prišao i upozorio ga da to ne radi. Tužitelj tvrdi da ga je ovaj potom odgurnuo te je on pao na pod gdje je bilo i razbijenih čaša, pa se malo posjekao po ruci, ali nije bilo ništa strašno. Nakon toga je došla šogorica stala između tužitelja i njih, smirila situaciju te su oni su lokal napustili. Tužitelj tvrdi da je ostao stajati za šanka no vrlo brzo se vratio jedan koji je ušavši krenuo prema njemu i pokušao ga stisnutom šakom udariti u glavu, ali je taj udarac izbjegao i udario njega šakom u glavu.

- Nakon toga su vrlo brzo ušli tuženik i drugi iz društva te krenuli prema njemu, a ja sam se pokušao povući te izbjeći konflikt, pa je krenuo preskočiti šank ne bi li se zaštitio, ali je tuženik uzeo stolicu i prethodno tome me udario sa stolicom. Naime, kad je započeo sa preskakanjem šanka u tom trenutku ga me udario stolicom. Kada je ipak preskočio šank pao sam na nogu i više nisam mogao ustati, a oni su odmah potom napustili kafić - kaže tužitelj.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!